Auteur Sander Bezochte landen Griekenland
Datum 21 december 2021

Voordelen van een vakantiehuis in Coronatijd

dinsdag 21 december 2021

In tijden van COVID-19 geeft een vakantiehuis een stukje rust, ruimte en luxe waar we allemaal zo naar verlangen. Een vakantiehuis geeft ons de broodnodige verandering van omgeving en een gevoel van privacy. Des te meer reden om tijdens de pandemie goed voor jezelf te zorgen en jezelf te trakteren op een fijn verblijf. Laten we ons focussen op wat er nog wel kan!

Voordelen van een vakantiehuis in Coronatijd

Verandering van omgeving

Zelfs als alles gesloten is – of je niet meer naar drukke plekken durft- kun je door het huren van een vakantiehuis genieten van alles dat nog wel kan. Woon je midden in de stad? Huur dan een vakantiehuis in de bossen of aan het strand, zodat je op ieder moment van de dag heerlijk de natuur in kunt duiken. Als je op het platteland woont, kan het juist leuk zijn om een huisje te huren in of nabij Amsterdam of Utrecht. Deze steden stralen onverwachts veel rust uit tijdens de pandemie, maar zijn nog steeds prachtig om doorheen te wandelen en te fotograferen. ‘s Avonds haal je eenvoudig een maaltijd af bij één van de vele restaurants.

Ruimte en privacy

Misschien woon je met je gezin in een appartement en zijn ruimte en privacy een schaars goed geworden. Bij Interhome boek je voordelig een ruim vakantiehuis, waardoor je eindelijk genoeg plek hebt om met z’n allen bordspellen te spelen en een prachtig kerstdiner te serveren. Ook de buitenruimte is natuurlijk belangrijk: laat je kinderen ongedwongen spelen in de bijbehorende tuin of de aangrenzende bossen. Wellicht woon je met huisgenoten, je ouders of een vriend of vriendin van wie je even afstand wilt doen na een intense periode samen; ook dan biedt een vakantiehuis uitkomst!

Veilig op vakantie

Op vakantie gaan in coronatijden is niet altijd even gemakkelijk en voelt soms stressvol. Door het huren van een vakantiehuis kies je voor een onbezorgd verblijf: eigen voorzieningen, eigen sanitair en geen verplicht contact met de buitenwereld. Bijna alle vakantiehuizen beschikken over een goed uitgeruste keuken, waardoor het ook prima vertoeven is als de restaurants en cafés sluiten. Mocht je onverhoopt toch coronaklachten krijgen, is een vakantiehuis bovendien een goede plek om je quarantaine uit te zitten.

Contactloos inchecken

Bij veel vakantiehuizen kun je tegenwoordig zelfs inchecken zonder de verhuurder te ontmoeten. Je krijgt bijvoorbeeld een plek door waar je de sleutel kunt ophalen of een geheime code waarmee je de deur kunt ontgrendelen. Zo wordt het aantal contactmomenten nog verder omlaag gebracht en kun je met een veilig gevoel op vakantie.

Extra luxe

Natuurlijk kun je ook kiezen voor een stukje extra luxe. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vakantiehuis met sauna en jacuzzi? Een gezellige openhaard voor donkere winterdagen of een pooltafel om je eigen feestje te bouwen? Meestal kun je eenvoudig zien over welke faciliteiten een vakantiehuis beschikt. Ook kun je op veel websites filteren op de voorzieningen, waar jij naar op zoek bent. Houd er rekening mee dat de meeste openbare voorzieningen in tijden van lockdown niet toegankelijk zijn.