Auteur Scott Bezochte landen
Datum 25 mei 2022

Waarom een reisverzekering afsluiten?

woensdag 25 mei 2022

Een reisverzekering, je hebt het vast al weleens voorbij zien komen tijdens het boeken van een vakantie. Maar wat is het nou precies en waarom is het handig om zo’n verzekering af te sluiten wanneer je op reis gaat? Hieronder vind je verschillende redenen voor het afsluiten van een reisverzekering!

Wat houdt een reisverzekering in?

Een reisverzekering is een speciale verzekering voor als je op reis gaat en verzekert meerdere dingen, zoals medische kosten, schade aan spullen en diefstal. Ook als je op reis ziek wordt en genoodzaakt bent om langer te blijven, verzekert de reisverzekering de extra gemaakte hotelkosten. Wat een reisverzekering precies dekt, verschilt per verzekering. De ene verzekering dekt bijvoorbeeld medische kosten tot €10.000,-, terwijl de andere tot wel €50.000,- dekt. Per verzekering verschilt de maximale declaratie hoogte bij diefstal, schade of bijvoorbeeld kosten die je maakt bij ongevallen. Als je geen reisverzekering hebt en je gaat naar het buitenland, ben je niet verzekerd en kun je voor onaangename verassingen komen te staan. Het is dus erg verstandig om je te verzekeren wanneer je op reis gaat.

Wat is een annuleringsverzekering?

Een annuleringsverzekering is een verzekering die je kunt afsluiten om de kosten van je reis te laten vergoeden wanneer je onverhoopt je reis moet annuleren. Als je bijvoorbeeld net een ongeluk hebt gehad of ziek bent geworden en niet meer op reis kan, kun je de kosten van je reis declareren met deze verzekering. Ook als een familielid opeens overlijdt en je niet meer op reis kan, kan je de kosten van je reis terugkrijgen via een annuleringsverzekering. Bij het boeken van een reis kun je ook vaak al een annuleringsverzekering afsluiten. Dit is echter vaak vrij duur en daarom is het wellicht een goed idee om dit apart bij een verzekeringsmaatschappij af te sluiten.

Een doorlopende of tijdelijke verzekering

Een doorlopende of tijdelijke verzekering?

Wil je graag een reis- of annuleringsverzekering afsluiten? Dan heb je twee opties. Of je sluit de verzekeringen af alleen voor de periode dat je op reis gaat óf je sluit een doorlopende reis- en annuleringsverzekering af. Die laatste optie is relatief veel voordeliger, je betaalt dan per maand een vast bedrag en bent het hele jaar door verzekerd. Dit is een interessante optie voor mensen die vaker in het jaar op reis gaan en meerdere keren een verzekering nodig hebben. Als je maar een keer per jaar op reis gaat, valt een doorlopende verzekering vaak duurder uit.

Jij weet nu alles over een reis- of annuleringsverzekering en kunt met een gerust hart op reis!