Kingston

In Kingston ontmoeten niet alleen mensen elkaar, maar ook nieuwe en oude cultuur. Je vindt er bijvoorbeeld Port Royal, het 16de-eeuwse bolwerk van de piraat Henry Morgan. In het nabij gelegen Spanish Town herinneren oude woningen aan de oorspronkelijk bewoners, de Arawak. En dan is er natuurlijk ook nog het Bob Marley Museum, de vader van de Jamaicaanse raggae.

Klik hier voor producten over Jamaica

Historische plek

De National Gallery heeft naïeve en intuïtieve kunst van locale rasta’s. Harmony Hall is een centrum voor handgemaakte lokale toegepaste kunst (en herbergt ook nog eens Toscaninni, een Italiaans restaurant waar de Jamaicanen voor van heinde en ver komen om hier een hapje te eten!).

Strand

Frenchman’s Cove is het allermooiste strand. Het ligt verscholen in een inham met zoet water en heeft een prachtige tropische begroeiing.

Natuur

Net buiten Spanish Town ligt het Serenity Fishing and Wildlife Sanctuary, een wildpark van 50 hectare waar je allerlei exotische vogels kunt bewonderen. Verder is er een kinderboerderij en gelegenheid tot paardrijden, vissen en peddelen.

De watervallen bij Port Antonio, Somerset Falls en Reach Falls zijn erg populair maar daarom niet minder het bezoeken waard.

Seizoeninfo

Jamaica is een bestemming waar je het hele jaar door naar toe kan. dankzij het tropisch maritiem klimaat.

Jaargetijden zoals wij die kennen bestaan daar vrijwel niet omdat de temperatuur altijd ergens tussen de 28 en 25 graden schommelt!

Als je plannen hebt om aan de oostkust of in de Blue Mountains te verblijven, hou dan rekening met het regenseizoen. Aan de andere kant is het niet zo vervelend als het klinkt. Het valt tussen mei en november en heeft zijn pieken in mei/juni en oktober/november. De regen valt in korte tijd met bakken uit de lucht, zodat het zelf in deze tijd mogelijk is om gewoon van de zon te kunnen genieten.

Het hoogseizoen valt tussen midden december tot midden april met als drukste tijden kerst en pasen. In deze periode wordt het eiland overspoeld met zwermen toeristen (en liggen de prijzen ook hoger met het verschijnen van deze vakantiegangers). Wil je in een wat rustiger moment komen, doe dit dan ergens tussen mei en november.

Hoogseizoen

Midden december tot midden april.

Gem. temperatuur zomer

28 graden

Gem. temperatuur winter

25 graden

Gem. temperatuur water

Rond de 26 graden.

Outdoor

Raften op de Rio Grande! Je wordt hoog in de Blue Mountains gebracht, waarna het aan jou is om in een paar uur weer naar beneden te komen.

Recreatie & diversen

Ocho Rios is ook de plaats waar veel cruiseschepen aanmeren om hun passagiers even een paar uur aan de wal te laten….. drukte gegarandeerd!

Internet cafe

Cybervillage: Shop 22, Arawak Plaza, Half-Way-Tree.

Internet site

www.jamaicatravel.com