Ocho Rios

Columbus, de eerste toerist (nou ja, toerist…) die Ocho Rios bezocht, beschreef deze omgeving als het mooiste land wat hij had gezien. Het kustgebergte rijst hier steil omhoog uit de Caribische zee en van Runwaway Bay tot Ocho Rios wordt de kust onderbroken door baaien en inhammen. Menig mens is naar Jamaica gekomen voor vakantie maar bleef uiteindelijk hier wonen, dus….?

Klik hier voor producten over Jamaica

Natuur

De Fern Gully is een gebied waar meer dan vijfhonderd soorten varens groeien die nergens anders ter wereld voorkomen.

Watervallen zijn er genoeg, eentje vlak in de buurt is de geliefde Dunn’s River Fall. Zeker gaan bekijken!

Seizoeninfo

Jamaica is een bestemming waar je het hele jaar door naar toe kan. dankzij het tropisch maritiem klimaat.

Jaargetijden zoals wij die kennen bestaan daar vrijwel niet omdat de temperatuur altijd ergens tussen de 28 en 25 graden schommelt.

Als je plannen hebt om aan de oostkust of in de Blue Mountains te verblijven, hou dan rekening met het regenseizoen. Aan de andere kant is het niet zo vervelend als het klinkt. Het valt tussen mei en november en heeft zijn pieken in mei/juni en oktober/november. De regen valt in korte tijd met bakken uit de lucht, zodat het zelf in deze tijd mogelijk is om gewoon van de zon te kunnen genieten.

Het hoogseizoen valt tussen midden december tot midden april met als drukste tijden kerst en pasen. In deze periode wordt het eiland overspoeld met zwermen toeristen (en liggen de prijzen ook hoger met het verschijnen van deze vakantiegangers). Wil je in een wat rustiger moment komen, doe dit dan ergens tussen mei en november.

Hoogseizoen

Midden december tot midden april

Gem. temperatuur zomer

28 graden

Gem. temperatuur winter

25 graden

Gem. temperatuur water

Rond de 26 graden