Antwerpen

Antwerpen is misschien wel één van de meest ondergewaardeerde steden van Europa. De stad heeft een rijk verleden, onder andere dankzij de grote haven die al eeuwen lang een belangrijke internationale positie inneemt. Via de haven komen er allerlei exotische culturen Europa binnen, die natuurlijk ook de stad zelf niet onaangeroerd hebben gelaten. Buiten de schilderkunst heeft ook de diamantenhandel bloeiende tijden gekend. Vanaf de rivier de Schelde ziet Antwerpen er schitterend uit: hier kun je de karakteristieke gotische kerken bewonderen die een groot deel van het stadsgezicht bepalen.

Historische plek

Antwerpen heeft veel historische gebouwen, dus er zijn veel bezienswaardigheden. Heel bijzonder is bijvoorbeeld Cogels Osylei. Dit is een straat waarvan de panden in een typische combinatie van stijlen gebouwd zijn, variërend van art nouveau tot classicistisch. Het ligt een beetje buiten het centrum, maar met trammetje 11 kom je er ook.

Natuur

Erg veel natuur zul je niet vinden in een havenstad, maar wat er dan aan flora en fauna is te zien ligt in het centrum: de beroemde Zoo. Het is tegenwoordig misschien niet meer een van de mooiste dierentuinen van Europa, maar nog altijd heel gezellig.

Seizoeninfo

Het maakt weinig uit in welk seizoen je de stad gaat bezoeken. Er is zowel binnen als buiten op straat veel te zien en te beleven. Bij mooi weer kun je door de oude straten wandelen of alle winkels afstruinen (voor de modeliefhebbers: Belgische ontwerpers zijn op dit moment erg hip). Bij slechter weer kun je de kroeg induiken of een van de vele musea bezoeken.

Uitgaanstips

Antwerpen heeft meer dan 2.500 kroegen en café’s. Welke kroeg je ook uitkiest, vergeet niet het lokale likeurtje Élixer d’Anvers te proeven. In de straten rond de Keyserlei zitten veel clubs en discotheken.

Postkantoor

Groenplaats en bij CS: ma. t/m vr. 9.00 tot 18.00.

Telefoonnummer VVV

00-32-2320103