Anglet/Biarritz

Anglet is een klein Baskisch dorpje in het zuidwesten van Frankrijk. De buurman van Anglet is de grotere chique plaats Biarritz. Beide lokaties behoren volgens ervaren golfsurfers tot de beste plekjes van Europa.
Anglet heeft een mooie lange boulevard en wordt door rotsen gescheiden van Biarritz. In deze rotsen vind je de ‘Chambre d’Amour’, waarover het verhaal gaat dat in deze grot een jongen en meisje tijdens het liefdesspel zijn verrast door het opkomende tij. Beiden zijn verdronken. Wil je goedkoop sigaretten en drank inslaan of gewoon eens een dagje in Spanje vertoeven, dan is het grensplaatsje San Sebastian een aanrader. Binnen een paar uur rijden van Anglet kun je de Spaanse sfeer en de plaatselijke visgerechten proeven.

Strand

Het strand van Anglet wordt gekenmerkt door de boulevard, waar je vele winkeltjes en restaurantjes vindt. Daarnaast worden er delen van het strand omringd door pieren. Het water is over het algemeen erg helder.

Seizoeninfo

In de zomer is het goed toeven aan de Frans-Baskische kust. Wil je in de winter Anglet of Biarritz bezoeken, dan is er over het algemeen weinig te doen. Wel kun je vanuit deze plaatsen tripjes maken naar de Pyreneeën. Het is ongeveer twee uur rijden, maar dan kun je wel lekker even gaan snowboarden of skiën.

Hoogseizoen

Juli en augustus.

Uitgaanstips

In Anglet kun je aan de boulevard een drankje drinken of een pizza eten, maar voor echte uitgaansmogelijkheden moet je naar Biarritz gaan. Hier sieren vele restaurantjes, barretjes en winkels het centrum van de stad. Biarritz heeft een rijk voorkomen, met een witte boulevard, duurdere kledingwinkels, mooie oude gebouwen en enkele parken. Tevens staat er een heel groot casino, waar je een gokje kunt wagen, maar dan wel in gepaste kleding.

Watersport

Je kunt aan de kunst van dit gebied vooral goed golfsurfen en bodyboarden. De hele cultuur is ervan doordrenkt. Overal vindt je winkels waar je surfboards kunt huren of kopen en natuurlijk vind je hier een rijk aan kleding van surfmerken. Tevens worden in Anglet en Biarritz vaak grote surfwedstrijden gehouden. Vooral longboarden is er populair. Jong en oud, dik en dun, man of vrouw, het lijkt wel of iedereen op zo’n plankje staat. Let er wel op dat je in het hoogseizoen vaak met veel anderen in het water ligt en dat de surfcultuur ver is doorgedrongen tot de meest bizarre boulevardsurfers, oftewel mensen die vooral een trend volgen. Ze zien er het hipst uit met de juiste en over het algemeen dure spullen. Je vindt ze nooit in het water, maar alleen paraderend met een surfboard over de boulevard. Gelukkig heb je er weinig last van in het water.

Trendsport

Vaak brengt de trend van golfsurfen de trend van skateboarden met zich mee. Ook in Biarritz en Anglet bulkt het van de skateboarders. Liggen ze niet in het water, dan toeren ze wel met hun skateboardjes de boulevard langs. Er is hier niet een echt park te vinden, maar de straten zijn lekker geasfalteerd en de vele hellingen maken het skaten tot een plezierige bezigheid.

Recreatie & diversen

Naast surfen, bodyboarden, over de boulevard struinen of bruin bakken, kun je natuurlijk ook een keertje gaan golfen op één van de vele banen die Anglet rijk is. Sla je liever een balletje op gravel, dan zijn er natuurlijk ook een aantal tennisvelden.