Argeles sur Mer

In de luwte van de Pyreneeën en het uiterste zuiden van Frankrijk ligt het plaatsje Argeles sur Mer. Het pure strand, het authentieke dorp en de toegankelijke haven maakt Argeles tot een zeer gewaardeerde vakantiebestemming. Het landschap kent groene heuvels, ruige bergketens en een kustlijn van 7 kilometer zandstrand en 3 kilometer rotsstrand. Deze kustlijn en het zeewater van Argeles behoren tot de schoonste plekjes aan de Middellandse Zee. Je kunt het in Argeles heel rustig aan doen: beetje zonnebaden en culturele uitstapjes maken. Maar je kunt natuurlijk ook meer spanning zoeken door op de actieve toer te gaan. ’s Avonds kent Argeles een bruisend stapleven.

Historische plek

Het oude Catalaanse stadje Argeles Village lijkt wel een schilderij met zijn karakteristieke daken en uit rivierklei opgetrokken gevels. De sfeer van de smalle straatjes en de traditionele markten maken dat je het gezegde ‘leven als een God in Frankrijk’ helemaal waar kunt maken.

Strand

Van juni tot september wordt het strand door strandwachten bewaakt.

Zomerseizoen

Juni tot september.

Hoogseizoen

Half augustus.

Uitgaanstips

In het centrum van Argeles vind je een talloze shops, barretjes, discotheken én een bioscoop. Voor ieder wat wils.

Watersport

Bij veel jongeren staat Argeles bekend om zijn goede windsurf-faciliteiten. Of wat dacht je van een dagje zee kajakken, waterskiën, zeilen, vissen, diepzeeduiken of waterfietsen?

Outdoor

Naast veel strandactiviteiten, valt er ook wat te beleven in de bergen van de Pyreneeën. Onder begeleiding is het mogelijk om langs bergwanden naar beneden te klauteren en van watervallen te glijden, tijdens een excursie canyoning. Daarnaast kun je je hart ophalen met hydrospeed, bergje af vliegen met mountiainbiken, nat worden bij raften en kajakken, de omgeving vanuit vogelperspectiefte bekijken tijdens een dagje parapenten, paardrijden, een adrenaline shotje nemen met bungeejumpen en van de natuur genieten tijdens een klimtocht of wandeling.

Recreatie & diversen

Je van een glijbaan naar beneden storten kan in Aquacity. Ook zijn er een aantal tennisbanen en een minigolfbaan. Zoek je iets meer sensatie, dan is karten een leuk idee.