Chamonix

Chamonix ligt aan de voet van het ruige Mont Blanc Massief. De Mont Blanc is de hoogste berg van Europa en daardoor een uitdaging voor vele klimmers.

Daarnaast is het gebied één van de mooiste skiresorts van de wereld. Van heinde en ver komen wintersportliefhebbers om te genieten van het variërende landschap. Van glooiende afdalingen voor beginners tot grote poedervelden voor gevorderden, bijna alle soorten pistes vind je hier. Chamonix heeft verbinding tot 6 skigebieden, welke van verschillende hoogte en voor verschillende expertises zijn.

Met de skipas heb je gelijk toegang tot een bus die geregeld van en naar alle gebieden rijdt.

Al in 1924 werden in Chamonix de Olympische Spelen gehouden, deze hebben bijgedragen aan de wereldwijde bekendheid van het gebied. Chamonix heeft jarenlang van deze roem geleefd, maar moest uiteindelijk toch moderniseren door de toenemende concurrentie.

Het centrum van Chamonix is groot, levendig en op de meeste plaatsen vol verkeer. Tevens staat Chamonix bekend als een chique, dure plaats, waardoor het straatleven wordt gekleurd door een mengelmoes van extreme buitensporters en decadent geklede figuren.

Hoogte gebied

1.035 tot 3.840 meter.

Aantal liften

50 liften.

Km piste

700 kilometer (300 blauw, 300 rood en 100 zwart).

Km loipe

42

Snowboardvoorzieningen

Er is een snowboardpark en er zijn een aantal halfpipes, deze vind je vooral in Grand Montets.

Liftpas prijzen

180 Euro. voor 6 dagen.

Natuur

Tussen de fonkelende ijsspitsbergen ligt het eeuwige ijs van de gletsjerwereld en de schoonheid van het Vallée Blanche.

Seizoeninfo

Elk seizoen van het jaar is goed om Chamonix te bezoeken, Door de gevariëerdheid van de omgeving, zijn er genoeg mogelijkheden tot buitensport.

In de zomer biedt de omgeving van Chamonix mooie routes om te wandelen of te klimmen. Daarnaast kun je er parapenten en ander kunst en vliegwerk vertonen.

Winterseizoen

Van 18 december tot 30 april.

Uitgaanstips

In het centrum van Chamonix vind je vele gezellige restaurantjes, van vegetarisch tot Thais. Een echte specialiteit van de Franse plattelandskeuken is een soort raclette met de beroemde kaas uit de regio. De echte junkfoodliefhebbers kunnen aan hun trekken komen bij een mooie McDonalds. Daarnaast is er een bioscoop met Frans- en Engelstalige films en veel gezellige kroegen.

Uitgaansprijzen

Je betaalt ruim 4 Euro! voor een biertje.

Wintersport

Ben je niet bang uitgevallen, dan biedt Chamonix in de winter ook andere mogelijkheden dan snowboarden en skiën. Je kunt bijvoorbeeld met een gids bevroren watervallen gaan beklimmen.

Tevens kun je voor de verandering eens meedoen aan een toerski safari, waarbij je via adembenemende rotsroutes van plek naar plek trekt.

Chamonix heeft een sterke aantrekkingskracht op extremesporters. Vooral als het goed gesneeuwd heeft, staan velen al om 6 uur ’s ochtends voor de lift te wachten, zodat ze als eerste hun verse sporen kunnen zetten in de dan nog maagdelijke sneeuw.

Outdoor

In de zomer biedt de omgeving van Chamonix mooie routes om te wandelen of te klimmen. Daarnaast kun je er parapenten en aan ander kunst- en vliegwerk meedoen.

de Augille du Midi is het vertrekpunt van bergbeklimmers die de Mont Blanc willen trotseren. Hier begint ook de wereldberoemde gletsjerafdaling door de Vallée Blance. Het begin is meteen al een beetje gevaarlijk en het loopt over een 300 meter lange ijzige bergkam die slechts ten dele is voorzien van een kabel. Je zult het misschien wel doorhebben: wil je waaghals spelen, neem dan wel even een gids mee. Zet ‘m gewoon niet op de foto, dan kun je nog steeds opscheppen over je stoere tocht.

Internet cafe

Cybar Chamonix: 81 rue Whymper Chamonix Mt. Blanc 74400

Telefoonnummer VVV

00-33-450-530024

Internet site

www.chamonix.com