Chatel

Chatel ligt twee uur rijden van Genève en heeft de uitstraling van een typisch Frans bergdorpje, ondanks het feit dat er de laatste jaren voor het toenemende aantal wintersporters moderne huisvesting is gebouwd. Chatel maakt deel uit van Portes du Soleil en heeft een uitstekende verbinding met nabijgelegen gebieden.

Je kunt ervoor kiezen om een kleine liftpas (toegang gevend tot de liften van Massif du Linga/ Pre-la-joux, Super Chatel, Torgins en Morgins) of een ‘Portes Du Soleil’-pas aan te schaffen.

Voor beginners heeft de kleine pas meer dan genoeg te bieden. Overigens is ongeveer 50% van de pistes van Chatel geschikt voor beginners. Vele reisorganisaties bieden reizen aan naar Chatel waardoor het in sommige weken erg druk kan zijn. Op goede dagen kun je echter wel nog rust en -veel belangrijker!- ongerepte poeder vinden. Check bijvoorbeeld het Pre-la-joux-gebied voor stille plekjes.

Hoogte gebied

1.234 tot 2.080 meter.

Aantal liften

38 liften. Totaal Portes du Soleil: 230.

Km piste

65 kilometer. Totaal Portes du Soleil zo’n 650 km pistes in Frankrijk en Zwitserland (170 blauw, 380 rood en 100 zwart)

Km loipe

18

Snowboardvoorzieningen

Soms een iele, slecht onderhouden pipe.

Liftpas prijzen

1 dag voor ± 24 Euro.; 6 dagen voor 152 Euro. (PdS).

Winterseizoen

Half december tot half april.

Sneeuwzekerheid

Per jaar is de gemiddelde sneeuwval 400 centimeter.

Uitgaanstips

De uitgaansmogelijkheden in Chatel zijn relatief beperkt. De Tunnel en de Gorille zijn de populairste bars voor de après-ski. In Le Repas du Berger en Chez Denis kun je heerlijk racletten of fonduen.

Telefoonnummer VVV

00-33-4-50732244