Leucate

Leucate ligt aan de Middellandse Zee, en vlak bij de grens van Spanje. Dit gebied kan in vieren opgedeeld worden: Leucate Village (dorp), Leucate Plage (strand), La Fraqui en Port Leucate (haven). Leucate Village is een typisch mediteraan dorp. Ze verbergt oude historische plekjes zoals kerkjes, pleinen, het vervallen fort en andere bezienswaardigheden. Het dorp ligt maar 2 kilometer vanaf het strand.

De kust van Leucate wordt gevormd door zand-, maar tevens ook door rotsstranden. Alhoewel het lekker is om op deze stranden te luieren, staat Leucate vooral bekend om z’n watersportmogelijkheden. Vooral windsurfen is een populaire sport. Ook worden hier de nieuwste trendsporten beoefend, zoals kitesurfen, parapenten en wakeboarden.

Port Leucate is naast haven tevens een modern en mooi vakantiedorp (‘waar de straten kanalen zijn’).

Het oudste, kleinste, meest knusse en rustigste deel van Leucate is La Franqui. Door een grote rotsformatie ligt het strand van dit plaatsje vaak uit de wind. Tevens scheiden deze rotsen La Fraqui van het andere strand. Hier vindt je de mooiste uitzichten en tevens goede mogelijkheden om te wandelen en te mountainbiken. Het is tevens een van de weinige plaatsen aan deze kust waar je kan abseilen.

Strand

Als je zwemkleding een overbodigheid vind, dan zijn er naturistenstranden en -‘vakantiedorpjes’ waar je terecht kan. Deze liggen tussen Leucate Plage en Port Leucate.

Vooral de lange zandstranden zijn populair onder Europese windsurfers, omdat hier een constante wind waait.

Natuur

Iets naar het binnenland vindt je het typische landschap van de Middellandse Zee. Deze wordt vooral gekenmerkt door een lage begroeiing, wilde thijm, pijnbomen en donkergroene cypressen. Je kan hier urenlang wandelen, fietsen of paardrijden zonder iemand tegen te komen.

De zoute binnenmeren zijn een lust voor vogels en in het Massif de la Clape vindt je een rijk aan flora en fauna.

Seizoeninfo

Vooral in het hoogseizoen kan het er erg druk worden.

Zomerseizoen

Half juni tot eind augustus.

Hoogseizoen

Eind juli tot midden augustus.

Uitgaanstips

Leucate heeft genoeg gezellige restaurantjes, nachtclubs, casino’s en barretjes. Wil je eens iets anders, dan is het zeker de moeite waard om je in het nachtleven van Perpignan of Narbonne te storten.

Watersport

Er zijn een tal van watersportmogelijkheden. Zo kan je gaan zeilen, vissen, waterskiën, snorkelen, een boot huren, zwemmen en natuurlijk windsurfen. Tevens heeft Leucate een waterskibaan (je wordt hierbij via een rails voortgetrokken over het water). Je kan hier tegenwoordig ook leren wakeboarden.

Recreatie & diversen

Er is een minigolfbaan, er zijn enkele tennisbanen, je kan gaan mountainbiken, paardrijden, karten of wandelen.