Moliets

Moliets ligt in het zuidwesten van Frankrijk in de regio Les Landes. Het plaatsje is, zoals veel plaatsen aan de Atlantische kust, opgedeeld in twee stukken. Het centrum van het dorp wordt Moliets et Maa genoemd, het deel aan de kust heet Moliets Plage. Vooral in Moliets Plage gebeurt het. Je vindt hier net achter een duinenrij winkeltjes, boetiekjes en restaurants. Iets dieper landinwaarts verdwaal je bijna in een uitgestrekt dennenbos, dat typerend is voor de omgeving van Les Landes.

Strand

Het strand van Moliets is echt een breed zandstrand, bij de monding van een rivier. De rivier stroomt over het strand naar de zee toe. Op het strand kun je naast natuurlijk zonnebaden ook kiten (met ’n karretje achter ’n vlieger hangen) of beachvolleyballen.

Er kunnen sterke stromingen staan, vandaar dat er in de zomer strandwachten patrouilleren. Let wel op de vlaggen die zij ophangen, want deze geven aan waar gezwommen mag worden en hoe gevaarlijk de stroming die dag is.

Vooral op de plaatsen waar een strandwacht aanwezig is, kan het nogal druk worden in de zomer. Aan de rechterkant van de riviermonding is het over het algemeen rustiger.

Zomerseizoen

Juni tot september.

Hoogseizoen

Vooral de eerste twee weken van augustus.

Uitgaanstips

Er is één plein waar zich de meeste barretjes bevinden. Je vindt hier bijvoorbeeld de bar l’Open. Verder is er een discotheek Le Green en Boulevard. In de buurt van het het plein staat een ijssalon, waar ze lekker zelfgemaakt ijs verkopen.

Watersport

Moliets wordt vooral aangedaan door golfsurfers die de drukte van Biarritz of Hossegor willen ontlopen. Van Biarritz tot Bordeaux vind je langs de kust van de Atlantische Oceaan bijna overal wel goede plekken om te golfsurfen. Moliets doet hier niet voor onder. De echte surfcultuur leeft hier nog niet zo overdreven, maar dat kan juist wel heel rustgevend zijn. Naast golfsurfen kun je hier ook windsurfen, zeilen of kajakken.

Outdoor

In de eindeloos lang uitgestrekte dennenbossen kan je heel goed mountainbiken of lange wandelingen maken.

Trendsport

Er is een skatepark.

Recreatie & diversen

In en rond Moliets vind je vele vakantiedorpjes die horen bij een aantal golfbanen. In het totaal telt dit gebied 28 golfbanen.

Heb je een dag geen zin om op het strand te hangen, dan kun je in de buurt van Moliets Quad gaan rijden of paintballen. Ook telt Moliets een aantal tennisbanen.

Openbare telefoon

Ja, meestal kaarttelefoons.