Morzine

Morzine ligt in een bosrijke vallei aan de oevers van de rivier Dranse. Het dorp is gebouwd in een karakteristieke traditionele stijl, waardoor het erg sfeervol is en niet alleen door wintersporters wordt bezocht.
Morzine ligt ten opzichte van het skigebied Portes du Soleil centraal, waardoor het een uitstekende uitvalbasis is om vele verschillende pistes en gebieden te bezoeken.
Vanaf Morzine zit je zo in het hoger gelegen Avoriaz, dat uitstekende aansluitingen heeft met het hele gebied van Portes du Soleil. De pistes van Morzine liggen tamelijk laag en zijn niet altijd even goed bedekt.
Als de sneeuwomstandigheden oké zijn, kun je vanaf Avoriaz in de richting van Morzine pittoreske afdalingen maken, tussen bomen en rotswandjes door.

Hoogte gebied

1.000 tot 2.002 meter.

Aantal liften

In Morzine zijn 44 liften.

Km piste

24 kilometer.

Km loipe

47 kilometer.

Uitgaanstips

De buitenlucht maakt hongerig en dan ben je in Morzine precies op de juiste plaats.Hier word je verwend wat betreft keuze mogelijkheden voor een goed restaurant.
Er zijn ongeveer vijftig restaurants te vinden waar je kunt genieten van lokale gerechten zoals fondue, croute au fromage, raclette maar ook van visgerechten, steaks of indias.
Heb je genoeg van het eten en heb je ook geen zin om uit te gaan, dan kan je lekker relaxen in de nieuwe fitnessruimte bij het ‘Palais des Sports’. Hier vind je een ruimte voor gewichten training, een sauna en een jacuzzi. De ruimte kan gereserveerd worden voor een sessie van 45 minuten door een groep of een koppel.
Voor totale ontspanning maar natuurlijk ook om fit te blijven.

Wintersport

Wie die een grotere uitdaging zoekt dan skiën of snowboarden komt ook aan zijn trekken. Voor de waaghalzen zijn er verschillende dingen te doen

  • ijswatervallen beklimmen
  •  hoogteexcursies
  • winterbergbeklimmen
  • off-piste in Portes du Solei
  • verschillende tochten in de bergen waar je ’s nachts in een berghut verblijft

Je kunt natuurlijk ook een keer proberen om te duiken onder ijs. Je ontdekt dan de mysterieuze diepten van het Montriond meer terwijl je veilig met een lifeline aan je instructeur vast zit.
Informatie hierover kun je vinden bij de ‘La Palanguée’ duikclub

Recreatie & diversen

De nieuwste uitvinding op het gebied van ski-pasjes zijn de ‘hands-free’ ski-passen voor de liften. Deze geven toegang tot de 212 liften in het skigebied van Portes du Soleil.
De pasjes zien eruit als een ‘smart-card’ maar het is hiermee niet langer nodig om ze ergens doorheen te halen. Zelfs in je zakken of tas wordt de pas gelezen. Geen geklungel meer dus

Telefoonnummer VVV

00-33-4-50747272