Parijs

Parijs is de stad van het Franse erfgoed en vooral de broedplaats voor kunst en cultuur. Veel mensen zijn in het verleden naar de ‘lichtstad’ getrokken om inspiratie op te doen, of om hun geliefde eindelijk ten huwelijk te vragen. Parijs geeft een mens nieuwe inzichten.

Historische plek

Parijs is een oude stad en heeft daarmee een rijke geschiedenis. In elk gedeelte van de stad zijn meerdere bezienswaardigheden. In de musea die verspreid over de stad zijn is het altijd erg druk, dus als je geen zin hebt in gedrang dan kun je beter eindeloze dwaaltochten maken door de oude stadswijken.
In de Seine liggen twee kleine eilandjes, waarvan de kleinste Île Saint Louis heet. De zeventiende eeuwse huisjes in kleine straatjes geven je haast een gevoel dat dit een dorpje in een stad moet zijn.

Als je door de stadsnatuur van Jardin du Luxembourg wandelt eindig je haast automatisch in Montparnasse.
Deze buurt heeft veel legendarische figuren aangetrokken zoals Picasso, Zadkine, Man Ray, Henry Miller en Jim Morrison. Laatsgenoemde leeft volgende sommige bewoners van deze wijk nog steeds: niemand wil deze plaats toch verlaten? Tsja, misschien is hij wel die aantrekkelijke vreemdeling die je op een terras een ‘café créme’ aanbiedt….

Seizoeninfo

Parijs is op haar mooist in de lente, maar ook in herfstjurk is ze betoverend. In augustus is de stad bomvol, mede doordat de Fransen dan zelf ‘en masse’ vakantie vieren.

Uitgaanstips

Voor 0,50 Euro. kun je de wekelijkse uitgave van Pariscope kopen, met onder meer een adressenlijst van clubs en een overzicht van evenementen. Het fijne van dit krantje is dat er een Engelstalig deel in zit. L’Officiel des Spectacles vertelt je hetzelfde, maar is alleen te lezen als je het Frans beheerst. Veel clubs hebben afschrikwekkende uitsmijters voor de deur staan. De entreeprijzen variëren van 1,50 tot 7,50 Euro.

Uitgaansprijzen

Parijs is over het algemeen behoorlijk duur.

Communicatie info

Er zijn uitstekende voorzieningen in Parijs. Het postkantoor aan de Rue du Louvre (op nummer 52, metrostation Sentier of Les Halles) is 24 uur per dag geopend. Geld wisselen kan tussen 8.00 en 19.00 uur.

Postkantoor

01-40282000

Telefoonnummer VVV

08-36683112

Internet site

https://paris.com