Risoul

Risoul 1850 ligt in het zuiden van de Franse Alpen in het gebied La Forêt Blanche. Risoul is speciaal gebouwd voor de wintersport en alle appartementen liggen aan de piste of er vlakbij. De pistes razendsnel toegankelijk voor beginnende en gevorderde skiërs of snowboarders. De hogere pistes liggen – zoals het hogere pistes betaamt- vrij open en bloot maar de lagere afdalingen lopen tussen de bomen door wat zorgt voor een prettige aanblik. Bomen geven nu eenmaal een gezellige sfeer. Hierdoor heb je als wintersporter in Risoul tamelijk veel afwisseling in het uitzicht, iets wat sommige veel bekendere, hogere franse Ski Dorpen niet kennen.
Een belangrijk bijkomend voordeel van dit gebied zijn de vele (sneeuwzekere) noordhellingen met een zuiderlijk zonnetje. Je moet dan ook echt voor de sneeuw en de wintersport naar deze plaats gaan, want dit vakantiedorp heeft verder weinig andere recreatieve mogelijkheden. Voor snowboarders zijn de faciliteiten trouwens uitstekend!

Hoogte gebied

1.850 tot 2.750 meter.

Aantal liften

Het gebied telt 55 liften.

Km piste

Het gebied heeft 170 kilometer aan piste. Hiervan is 95 kilometer eenvoudig, 65 middelzwaar en de overige 10 zwaar.

Km loipe

15 kilometer.

Snowboardvoorzieningen

Er is een goed onderhouden halfpipe en een park, waar af een toe een boardercross wordt uitgezet. Vaak worden er ’s avonds high-jump wedstrijden gehouden, waarbij de schans wordt verlicht. Deze wedstrijden zijn voor iedereen toegankelijk.
Misschien zie je in de halfpipe nog wel de pro-snowboarder Guillame Chastagnol, want Risoul is zijn trainingsstekkie.

Seizoeninfo

In de reguliere vakanties kan het druk worden.

Winterseizoen

Van 20 december tot 19 april.

Uitgaanstips

Er zijn een aantal kroegen die aan de piste liggen, maar vooral in de Yetibar in het dorp wil het nog wel eens losgaan. Verder vind je drie discotheken.
Wat eten betreft raden wij je aan om zelf in het appartement te koken of een pizzatje af te halen. Natuurlijk zijn er genoeg restaurantjes, deze zijn echter niet zo bijzonder en serveren met name eenvoudige, typische Franse (toeristen-) maaltijden zoals fondue (vlees of kaas), uiensoep en vleesgerechten met frites.

Wintersport

Wie graag door de bomen wil scheuren komt in Risoul aan zijn of haar trekken! Daarnaast zijn er genoeg off-piste mogelijkheden voor spannende afdalingen (als de sneeuw en omstandigheden het toelaten).
Bij de meeste pistes wordt aangegeven hoe groot het lawinegevaar die dag is. Wil je buiten de pistes, let hier dan op. Ben je op je snowboard, dan kan je af en toe worden aangehouden door de mannen bij de lift. Luister naar hun advies, want wanneer het nodig is zullen ze je verbieden buiten de pistes te gaan.

Recreatie & diversen

’s Avonds kun je gaan zwemmen of schaatsen.

Telefoonnummer VVV

0033-4924-60260