Tignes

Tignes bestaat uit de wijken Val Claret, Le Lac, Le Lavachet en Les Breviërs. Dit laatste dorpsdeel ligt op 1.550 meter en heeft een authentieke sfeer.

Zij die op de heenreis denken dat dit lieve dorpje de wintersportplaats is, komen bedrogen uit, want pas 300 meter hoger liggen de woonkernen van het wintersportgebied. Val Claret is de hoogst gelegen wijk, waar vanuit je via de ondergrondse trein heel snel op de gletsjer, als de liftrij niet al te lang is. Tignes le Lac en Lavachet liggen een klein beetje lager naast elkaar en bieden een aantal lagere appartementen en familiehotels naast de hoge appartementencomplexen. In Le Lac vind je een aantal gezellige barretjes, restaurantjes en het sportcomplex met de bowlingbaan en videospeelhal. Tussen de wijkjes rijdt een gratis skibus die je binnen tien minuten van Le Lac naar Val Claret brengt. Vanaf Le Lac en Lavachet vertrekken uiteraard ook liften die aansluiting geven op het hele gebied.

Hoogte gebied

1.500 tot 3.500 meter.

Aantal liften

51 liften.

Km piste

150 kilometer. Hele gebied 300 kilometer ( 198 blauw, 75 rood en 27 zwart)

Km loipe

20 kilometer.

Snowboardvoorzieningen

Een halfpipe, boardercrossparcours en funpark.

Liftpas prijzen

1 dag kost 33 Euro en 6 dagen 152 Euro (Espace K.)

Winterseizoen

Van november tot en met eind april.

Zomerseizoen

Van mei tot september.

Uitgaanstips

Er zijn in de verschillende wijken van Tignes tamelijk veel barretjes en disco’s die tot laat open blijven. Als je dus eenmaal een stek hebt gevonden dan hoef je niet bang te zijn dat je vroeg naar bed moet. In Val Claret zijn zowel Caveau en de Pouteriee relaxed met van tijd tot tijd blues en live-muziek. Als je nog ’tot heel laat’ wilt doorgaan, probeer dan Playboy en Chandelles. In Le Lac moet je zeker een drankje drinken in Cafe de Post of de Caves. In Lavachet is Harri’s Bar (met pooltafels!) erg populair. In het voor- en naseizoen kan het uitgestorven zijn, dus zorg ervoor dat je in dat geval met een groep vrienden bent of neem goede boeken mee.

Wintersport

l’Espace Killy – het skigebied dat Tignes deelt met Val D’Isere – is één van de beste en bekendste ter wereld. Fervente wintersporters van alle windstreken komen hier en wie voor het eerst vraagt naar wintersportmogelijkheden in de Alpen zal ongetwijfeld horen over L’Espace Killy. Niet voor niets zijn hier veruit de meeste wedstrijden van de Olympische Winterspelen gehouden. Het gebied heeft van alles te bieden. Ben je redelijk gevorderd en zijn de condities goed, dan moet je eigenlijk onder begeleiding van een gids de off-piste-mogelijkheden van het gebied verkennen. Maar zelfs als je op de pistes blijft, zul je aan één week niet eens genoeg hebben.

Tignes is het gehele jaar door één van de sneeuwzekerste van de Alpen. De lagere pistes zijn ’s winters bovendien voorzien van sneeuwkannonen met een dekking van zo’n 40 procent.

Espace Killy is een geweldig freeride-gebied. Via de Surfrider Snowboardclub of één van de andere snowboardzaken kun je een gids huren die je alles laat zien en zelfs een helicopter voor je kan huren. Doen!

Recreatie & diversen

Hanggliden, parapenten, heli-skiën/boarden en sneeuwscooteren, klimmen, bioscoop bezoek en bowlen. ’s Zomers is er een skatepark, maar ook tennis, windsurfen en golf. Je kunt in het nabijgelegen Val D’Isere leuk winkelen als je het niet erg vindt om geld uit te geven.

Telefoonnummer VVV

00-33-4-79061555

Internet site

www.tignes.net

Sneeuwhoogte informatie

00-33-4-79061555