Val d’Isere

Val d’Isere, één van Europa’s bekendste skiresorts, hoort bij het gebied Espace Killy. Deze is vooral geliefd om z’n verscheidenheid aan afdalingen en zijn liftverbinding met Tignes.
Daarnaast is Val d’Isere een resort voor vooral rijke wintersporters en biedt deze weinig voor mensen met een krap budget. Toch is de sfeer, die een beetje snobistisch was, veranderd en vind je ondertussen allerlei verschillende types in het dorp en op de omringende pistes. Vooral Engelsen brengen een bezoek aan ‘Val’ en velen van de seizoenswerkers zijn dan ook Engels, zodat je je in sommige kroegen in een verplaatst Engelse pub waant.

Hoogte gebied

1.840 tot 3.450 meter.

Aantal liften

Val d’Isere heeft een totaal van 51 liften, waarvan 1 bergspoor, 3 zweefbanen, 2 kabineliften, 24 stoeltjesliften en 21 sleepliften.

Km piste

In Val d’Isere totaal 106 kilometer piste. 47 pistes zijn blauw – 60 kilometer
11 pistes zijn rood – 35 kilometer
6 pistes zijn zwart – 11 kilometer.
Het hele gebied omvat 300 kilometer.

Km loipe

15 kilometer loipe.

Snowboardvoorzieningen

Er is een halfpipe (sommige nachten verlicht) met funpark bij de Mont Blanc lift.
Tip: Het park van buurgebied Tignes is vaak beter onderhouden. Verder zijn er in dit gebied op de pistes veel natuurlijke hits te vinden

Liftpas prijzen

1 dag = ± 32 Euro en 6 dagen = 146 Euro.

Seizoeninfo

In het nabijgelegen buurgebied Tignes kan het hele jaar door gewintersport worden.

Winterseizoen

Van november tot mei.

Sneeuwzekerheid

De sneeuwcondities zijn over het algemeen goed doordat veel van de pistes op de noordkant liggen.

Uitgaanstips

Voor een avondje uit stellen wij het volgende voor: Begin in de de Morris Pub waar er live muziek is en kleine snacks of G-Jays. Daarna Cafe Face en tenslotte na de hoofdstraat te hebben overgestoken sluit je de avond af in Dick’s T-bar, een disco/pub die tot laat open is. Verwacht veel Engelsen in Val D’Isere, de sfeer in Dick’s T-bar is dan ook meer Engels dan Frans.
In Val d’Isere zijn meer dan 70 restaurants waar je heerlijk kunt eten.
Let op!!! Uitgaan in elk wintersportdorp is duur, maar Val D’Isere kan echt verschrikkelijke dingen doen met je knip

Wintersport

Doordat de pistes van Espace Killy zo gevarieerd zijn, komt iedereen van elk niveau aan zijn trekken. Voor beginners kan je het beste je eerste dag doorbrengen op de (gratis) pistes die in het centrum liggen.

Recreatie & diversen

Bij het Office du touriste kan je informatie vragen over onder andere klimmen, schaatsen, zwemmen, naar de sauna gaan en ook nog een film bekijken in de plaatselijke bioscoop.