Val Thorens

Val Thorens is de parel aan de kroon van Les Trois Vallées,’de koning aller skigebieden’ dat met in totaal 600 kilometer geprepareerde pistes de grootste ter wereld is. Val Thorens ligt op 2.300 meter hoogte en is daarmee gedurende de wintermaanden gewoonlijk ver boven de sneeuwgrens. Vanuit de meeste appartementen glij je vanaf de voordeur zó de piste op. Je kunt ervoor kiezen om een liftpas te kopen voor de 140 kilomter pistes van Val Thorens, waaraan je als beginner of lichtgevorderde zeker meer dan genoeg zult hebben. Met de pas voor Les Trois Vallées kun je ook naar Les Menuires, Courchevel, Meribel, La Tania en Belleville.

Hoogte gebied

1.800 tot 3.200 meter.

Aantal liften

29 liften.

Km piste

140 kilometer. Het hele gebied omvat maar liefst 600 kilometer!!!

Km loipe

5 kilometer.

Snowboardvoorzieningen

Halfpipe en park bij de Palafour lift.

Liftpas prijzen

1 dag voor 27 Euro (3V); 6 dagen voor 161 Euro (3V)

Seizoeninfo

Val Thorens staat niet bekend als een zomerbestemming. Toch is het gebied ook in de zomer toegankelijk – zij het gedeeltelijk – voor wandelaars, moutainbikers en fietsers. Ook heeft Val Thorens een (kleine) gletsjer waar meestal tot eind augustus (!) geskied of gesnowboard kan worden.

Het kan ’s winters tijdens de vakantieperiodes bij de verbindingsliften erg druk worden. Door de ligging van het gebied en de hoogte kun je tot laat in het seizoen genieten van verse sneeuw en zonnige dagen.

Winterseizoen

Eind november tot begin mei.

Sneeuwzekerheid

Uitstekend!

Uitgaanstips

De après-ski en party-mogelijkheden in Val Thorens zijn ‘bien’. Bloopers, Le Monde, Agora, Underground Disco, The Malaysia en El Gringos Tex Mex Bar bieden vermaak tot in de kleine uurtjes. In het internationaal bijzonder populaire resort komen veel vakantiegangers, dus wees erop voorbereid dat je ’s avonds tussen massa’s uitgelaten en aangeschoten Engelsen, Zweden of Nederlanders kunt belanden.

Recreatie & diversen

Er zijn vele activiteiten om je te vermaken: twee grote overdekte winkelcentra, een bioscoop, een groot sportcentrum met tennisbanen, squashbanen, sauna, Turks stoombad en een zwembad. Bovendien kun je schaatsen, klimmen, parapenten, rondcrossen op sneeuwscooters of (’s zomers) quads en natuurlijk in een ligstoel op een terrasje aan de piste genieten van de zon.

Openbare telefoon

In het dorp bevinden zich een aantal telefoons.

Postkantoor

Ja.

Telefoonnummer VVV

00-33-4-79000808

Internet site

www.valthorens.com