Fieberbrunn

Fieberbrunn is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de populairste wintersportplaatsen in Tirol. Het centrum, Fieberbrunn-Dorf, is de gezelligste wijk en de plek waar je de leukste bars en winkels vindt. Fieberbrunn zit tussen Zell am See en St Johann, vlakbij het bekende Kitzbuhel. Het gebied is niet verschrikkelijk groot en wordt nog weinig bezocht door touroperator- en reisbureaupubliek wat ervoor zorgt dat de sfeer echt Oostenrijks is, zonder overmatige toeristische invloeden. Fieberbrunn staat bekend als een zeer snowboardvriendelijk en (voor de hoogte) sneeuwzeker gebied. Als de sneeuw in de omliggende ‘resorts’ gesmolten is, kun je in Fieberbrunn zelfs soms nog poeder vinden!

’s Zomers kun je in de omgeving van Fieberbrunn heerlijk wandelen en outdoor activiteiten ondernemen.

Hoogte gebied

800 tot 1.870 meter.

Aantal liften

14

Km piste

26 kilometer.

Km loipe

35 kilometer.

Snowboardvoorzieningen

Verlichte halfpipe, funpark in Streubodengebied.

Liftpas prijzen

1 dag 26 Euro, 6 dagen 113 Euro.

Winterseizoen

December tot april.

Sneeuwzekerheid

Goed door ‘Schneeloch’ maar gebied is niet hoog.

Hoogseizoen

Vermijd weekenden en vakanties.

Uitgaanstips

Je kunt in Fieberbrunn Chinees eten in restaurant Jade. The Londoner Pub is de beste plek om uit te gaan als je een beetje wilt poelen, snacken en drinken. Neem voor meer van dit ook een kijkje in River House. Zoek je (Oostenrijkse) disco? Dan moet je in de Tenne zijn.

Trendsport

Fieberbrunn was één van de eerste Oostenrijkse wintersportgebieden die snowboarders verwelkomden. Hier worden ook jaarlijks belangrijke wedstrijden van de ISF gehouden zodat Fieberbrunn regelmatig bezocht wordt door bekende en minder bekende pro-riders. ’s Zomers biedt Fieberbrunn aan (inline-) skaters een park met meerdere ramps, funboxen, etcetera.

Recreatie & diversen

Er is een schaatsbaan, een heus zwemparadijs en verder vind je ook tennisbanen, sauna’s, zelfs klootschietbanen (?!) en een klimwand. In de omgeving van Fieberbrunn zijn mooie wandelroutes uitgezet. De rodelbaan en het snowboardpark worden ’s nachts verlicht voor iedereen die liever buiten is dan in de kroeg.

Postkantoor

Ja.

Telefoonnummer VVV

00-43-053546304

Internet site

www.fieberbrunn.at