Gerlos

Gerlos ligt links van het Zillertal en lijkt oneerbiedig gezegd soms net een Nederlandse kolonie. De lokale bevolking spreekt voor een groot deel Nederlands en speciaal voor ons worden tijdens de après-ski Nederlandstalige plaatjes en typische Nederlandse polonaise-rituelen ingezet. Wie dus liefhebber is van de après-ski moet absoluut een vakantie in Gerlos meemaken en met name hierom is deze bestemming bekend.

Maar niet alleen het feesten is in Gerlos goed geregeld: Het is één van de hoogstgelegen dorpen van het machtige Zillertal en heeft het uitstekende aansluitingen met het nabijgelegen Köningsleiten en Zell am Ziller waardoor de afdalingsmogelijkheden zeer uitgebreid zijn. Wie nóg meer wil zien tijdens de vakantie kan de vele andere gebieden in het Zillertal verkennen zoals Fügen, Mayerhofen en Ramsau.

Hoogte gebied

1.210 tot 2.300 meter.

Aantal liften

14 liften. (Zillertal totaal 150 liften)

Km piste

70 kilometer. (Zillertal totaal 464 km)

Km loipe

11 kilometer.

Winterseizoen

Begin december tot half april.

Sneeuwzekerheid

Heel erg goed.

Uitgaanstips

Gerlos heeft de Country Club, Almbar, Bierkönig en de Cin-Cin. Een van de gezelligste hutten van het gebied is Hansi’s Sunalm. Trek je skischoenen uit voordat je gaat, anders sta je met die dingen aan straks op tafel te hopsen. Houd rekening met overmatige consumptie van bier en Apfelkorn.

Tiroolse gerechten zijn erg goed bij de Jägerstüberl, en lekkere pizza’s vind je bij La Tombola en de Almbar (bij de laatste zelfs ’s nachts).

Met dank aan een levenslustige Gerlosganger!

Wintersport

Je kunt in de gebieden van Gerlos, Köningleiten en Zell am Ziller vele mooie afdalingen vinden. Na verse sneeuwval kun je voor powder vanaf de Isskogel bij de Kreuzjoch komen waar je – als het meezit – kunt genieten van een 15 kilometer lange afdaling in diepe sneeuw (let wel op de condities voordat je off piste gaat).

Het Zillertal, waar Gerlos een onderdeel van uit maakt, heeft de reputatie dat het een Mekka is voor zowel skiërs als snowboarders. Met de combinatie van brede afdalingen en steile hellingen, vaak verse poedersneeuw, veel zonnige dagen, hoogte tot 3.250 meter, 150 liften en 464 kilometer pistes komt iedereen aan zijn of haar trekken.

Telefoonnummer VVV

00 43 5284 5244 – 0

Internet site

www.zillertalski.at/home

Sneeuwhoogte informatie

00-43-52845427