Kaprun

Kaprun is een uitgestrekt dorp dat met z’n staartje net het meer Zell raakt. Een auto zal je een hoop lopen besparen, maar gelukkig rijden er ook geregeld bussen door het dorp. De bekende mix van oud en nieuw in Oostenrijkse dorpen beheerst ook hier het dorpsbeeld. ’s Avonds is de sfeer in het dorp relaxed en rustig. Vooral in de zomer leeft Kaprun op. Er kan dan geskiëd worden op de gletscher, wat vele wintersportliefhebbers trekt.’s Ochtends ga je bijvoorbeeld skiën en ’s middags kan je genieten van een duik in het meer.

Hoogte gebied

Vanaf 911 meter tot 3029 meter.

Aantal liften

17 sleepliften, 6 stoeltjes en 5 kabelbanen.

Km piste

21 pistes.

Km loipe

In de omgeving is er 200 kilometer loipe.

Snowboardvoorzieningen

Het gebied heeft twee halfpipes en één park. De vele natuurlijke hits (gullies enzo) die Kaprun rijk is zijn zeker nog leuker. In de zomer en winter heeft Kaprun aan de top van de gletscher een redelijk onderhouden halfpipe.

Natuurlijk kan je in Kaprun ook snowboardspullen huren en is er een snowboardschool aanwezig.

Seizoeninfo

Ook in de zomer kan je op de gletscher van Kaprun skiën van 8.00 uur tot 16.30 uur. Sta je dan eindelijk op de gletsjer, dan zijn er 10 afdalingen mogelijk met een totaal van 10 tot 20 kilometer piste (dit hangt wel af van de sneeuwcondities).

Winterseizoen

December-april, gletscher is altijd open.

Sneeuwzekerheid

Per jaar valt 1.030 centimeter sneeuw. Op de meeste grote pistes staan sneeuwkanonnen.

Uitgaanstips

Kaprun heeft 24 restaurants (check Sport Hotel, erg Oostenrijks eten), 15 barretjes en 2 discotheken. Snowboarders worden aangeraden om eens de Austrian Pub, Bauber’s of de Fountain bar te checken. Verder is er voor vertier natuurlijk de Yeti, de Hirschen Keller en de Viva. Je kan ook eens naar Zell Am See gaan ( ± 10 minuten rijden), hier bevinden zich nog meer uitgaansgelegenheden. Tevens ligt er tussen Kaprun en het buurdorp Zell Am See een MacDonalds (voor velen een kwestie van overleven).

Wintersport

Kaprun biedt veel afdalingen voor gevorderden. Wil je makkelijkere pistes, dan kan je ook eens Zell am See bezoeken (bus rijdt geregeld tussen deze twee plaatsen). De liftpasprijzen: voor 6 dagen betaal je 465 Euro. Je hebt dan een pas voor de volgende gebieden: Zell am See, Kaprun, Maiskogelbahn en Thumersbach.

Watersport

In het meer Zell zijn er natuurlijk genoeg watersport mogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld gaan waterskiën, windsurfen, zwemmen of vissen.

Outdoor

(IJs-)klimmen, abseilen, mountainbiken, wandelen.

Trendsport

Het dorp heeft een klein skatepark (bij parkeerplaats).

Recreatie & diversen

Sauna, (buiten en binnen) zwembad, golfen, musea, schaatsen, paragliden, tennis, raften en gletschertocht.

Telefoonnummer VVV

+34 654 78 64 30