Sölden

Sölden is een van de hoogst gelegen wintersportplaatsen van Oostenrijk en ligt bijna aan het einde van het Ötztal. Het kleine dorpje Hochsölden ligt net boven Sölden en geeft ’s winters direct toegang tot de pistes. Als je verder naar het einde van de vallei rijdt kom je bij het wat mondainere gebied Obergurgl waar het miljoenen oude bevroren mannetje ötzi is gevonden.
De plaats zelf is een mix van oud en nieuw met verschillende toeristische accommodaties, zonder echte hoogbouw. Daarnaast geniet Sölden bekendheid als goede uitgaansplaats met gezellige bars en een levendige apres ski. Zomers kun je in Sölden heerlijk mountainbiken, wandelen, klimmen en gewoon buiten genieten van de frisse berglucht en een typisch Oostenrijkse sfeer.

Sölden heeft niet alleen een uitgebreid skigebied maar ook twee gletsjers, waardoor je kunt spreken van 100% sneeuwzekerheid! Door de bouw van een nieuwe verbindingslift is het grote skigebied tegenwoordig direct aangesloten op de Rettenbach gletsjer zodat je ook laat in het seizoen kunt genieten van een groot aantal afdalingen zonder dat je met je auto naar de hoogste pistes hoeft te rijden over de gletsjer-straat. Dit betekent dat je -ook laat in het seizoen- met gemak kunt genieten van de frisse sneeuw op meer dan 3.000 m hoogte!

Er kan ook in de zomer geskied en gesnowboard worden en meestal zijn de sneeuwomstanigheden hartje zomer op de hoogstgekegen pistes prima.

Voor elke wintersportliefhebber is er een goede afdaling te vinden. Van de gebruikelijke gekleurde pistes tot tree-runs voor de off-piste liefhebbers. Op de gletsjer is het zeer gevaarlijk om buiten de pistes te gaan (veel spleten in het ijs). Houd je dus streng aan de borden en de afbakening van de pistedienst… een aantal van onze kennissen hebben ooit met doodsangst in een spleet gezeten, wachtend op de redding. In hun geval liep het allemaal goed af maar wij raden jou aan om niet hetzelfde risico te lopen. Hoe verleidelijk de versgevallen sneeuw buiten de pistes van de gletsjer ook is.

Hoogte gebied

van 1650 tot 3250 meter.

Aantal liften

33 liften.

Km piste

108 kilometer (45 blauw, 45 rood en 18 zwart).

Km loipe

23 kilometer.

Snowboardvoorzieningen

Voor snowboarders vind je een Boarderspark in Giggijoch (Hochsolden) met een halfpipe van 70 meter lang, 12 meter breed. Verder biedt het park een boarder-X, quarter pipe, High Jump, rails, diamonds, half-diamonds, fried egg, fun-box, spins en jumps. Het funpark Rettenbachgletjerop de gletsjer heeft een halfpipe en diverse obstacles en jumps. Dit park gaat vanaf de herfst open, zodra er genoeg sneeuw ligt.

Seizoeninfo

’s Zomers is er een gletsjer open. Vanaf de herfst zijn beide gletjers open zodra er genoeg sneeuw ligt met zo’n 29 kilometer aan pistes.

Sneeuwzekerheid

Per jaar valt er zo’n 2,5 meter aan verse sneeuw.

Uitgaanstips

Het dorp had de reputatie iets té levendig te zijn, maar dat valt allemaal erg mee. Sölden is een uitgerekt dorpje dat een echt centraal punt mist, maar wel zijn er ‘plenty’ opties om je ’till dawn te vermaken. Je zou bijvoorbeeld eerst een duik in het olympic-sized zwembad kunnen nemen, om je vervolgens richting een bar als ‘Pfiff’ of de ‘BierHimmel’ te bewegen en als afsluiter te dansen tot het ontbijt in de Centro Club.

Wintersport

Sölden is uniek met twee gletsjers, waarvan er een het hele jaar geopend is. De verschillende pistes bevinden zich tussen 1.377 en 3.250 meter hoogte

Recreatie & diversen

Super outdoor- en indoorrecreatie mogelijkheden buiten de pisten als:
recreatiecentrum met zwembad, sauna, solarium, bioscoop, kegelbanen, tennis en fitnessstudio.
Natuurijsbaan
Curlingbanen
Paragliding