Zell am See

Zell am See is een klein stadje aan de rand van het meer Zell. Het heeft een autovrij centrum en een berg aan winkels, restaurants en een ruim aanbod van activiteiten. Door een goede busverbinding naar de buurplaats Kaprun kan je er het hele jaar door skiën of snowboarden. In Kaprun bevindt zich namelijk een gletsjer die ook in de zomer open is.

Hoogte gebied

Vanaf 750 tot 2.000 meter.

Aantal liften

15 sleepliften, 7 stoeltjesliften en 6 kabelbanen.

Km piste

27 afdalingen met een totaal van 80 kilometer piste.

Km loipe

50 km. In de omgeving is in totaal 200 km. loipe.

Snowboardvoorzieningen

Het gebied heeft twee halfpipes en één park. In de zomer kan je naar het park gaan dat boven aan de gletscher van Kaprun ligt. De halfpipe wordt hier redelijk goed onderhouden. Het park van Zell is OK, maar voor het echte werk moet je toch naar Kaprun waar er veel natuurlijke hits zijn, zoals gullies.

Natuurlijk kan je in Zell Am See ook snowboardspullen huren en is er een snowboardschool aanwezig.

Seizoeninfo

Ook in de zomer kan je op de gletscher van Kaprun skiën van 8.00 uur tot 16.30 uur. Dan zijn er 10 afdalingen mogelijk met een totaal van 10 tot 20 kilometer. (Dit hangt af van de sneeuwcondities).

Winterseizoen

December – april.

Sneeuwzekerheid

Per jaar valt 1.030 centimeter sneeuw. Op de meeste grote pistes staan sneeuwkanonnen.

Uitgaanstips

’s Avonds is er altijd wel wat de beleven in Zell am See. Het nachtleven duurt tot ongeveer 3.00 uur. Het bezoeken waard zijn: Crazy Daisy, Ampere, Sugar Shake, Viva en Diele. Verder telt Zell am See 90 restaurants, 35 barretjes, 7 disco’s en één bioscoop.

Wintersport

Voor elke type skiër of snowboarder heeft Zell am See iets te bieden. Er zijn veel rode en blauwe pistes, zodat beginners en halfgevorderden er hun hart op kunnen halen. Zell am See staat verder bekend om goede off-piste afdalingen. Daarnaast biedt het gebied voor gevorderden ook een paar mooie zwarte runs door de bomen. Helaas is het niet toegestaan voor snowboarders om zich buiten de pistes te begeven (skiërs lijken van van deze regel minder last te hebben).

Je kunt natuurlijk ook het naburige skigebied van Kaprun bezoeken. Geregeld rijdt er een busje van en naar Kaprun. Deze rit is gratis als je in het bezit bent van een geldige liftpas.

Voor een liftpas voor 6 dagen betaal je 465 Euro. Je hebt hiermee een pas voor de volgende gebieden: Zell am See, Kaprun, Maiskogelbahn en Thumersbach.

Watersport

In het meer Zell zijn er ’s zomers watersport mogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld waterskiën, windsurfen, zwemmen of vissen.

Outdoor

Klimmen, abseilen, mountainbiken, wandelen. Het is er allemaal mogelijk.

Recreatie & diversen

Schaatsen, zwemmen, bowlen, sneeuwraften, voetballen, golfen, paragliden, windsurfen, duiken, tennissen, raften, gletsjertocht maken en sneeuwscooteren.

Telefoonnummer VVV

‘+43 6542 770 of +43 (6542) 2600