Zillertal/ Fügen – Hochfügen

Het plaatsje Fügen ligt aan het begin van het bekende Zillertal (550 – 3.250 m.) dat meer dan 450 kilometer pistes rijk is. Met een 100 % sneeuwzekere gletsjer biedt dit gebied ongelooflijk gevarieëerde wintersportmogelijkheden. Hoewel Fügen voorin het dal ligt behoren de pistes tot de sneeuwzekersten van Tirol. Fügen is daarbij zeer gezellig met goede apres ski- en uitgaansmogelijkheden. Fügen staat niet alleen bekend als een sneeuwzeker gebied maar ook als één waar de zon vaak schijnt.
Vanaf het dorp loopt de gondel omhoog die verbinding geeft met het Spieljoch gebied (550 – 2.050 m.). Hier vind je de langste afdaling van het Zillertal: 7,5 kilometer en voornamelijk rode pistes. Vlakbij Fügen (12 kilometer verderop) vind je het plaatje Hochfügen dat met de gratis skibus te bereiken is. Hochfügen (1.480 – 2.330 m.) heeft aan gevorderden iets meer te bieden, en als het net gesneeuwd heeft zijn de off piste mogelijkheden subliem. Met een super liftpas heb je echter ook toegang tot alle andere gebieden van het Zillertal waaronder Kaltenbach, Ramsau, Mayerhofen, Lanersbach, Gerlos en Hintertux. Tussen al deze plaatsen rijdt de gratis skibus, zodat je, elke dag van de week een ander gebied kunt aandoen. Ook de trein, die tussen Fügen en Mayerhofen rijdt, is voor skipas houders gratis.

Hoogte gebied

500 tot 2.500 meter.

Aantal liften

1 kabelbaan en 13 stoeltjes liften. Daarnaast zijn er een aantal oefen- liften en weiden waar beginners hun eerste bochtjes kunnen leren.

Km piste

Het gebied Fügen en Hochfügen kent 31 kilometer aan piste. Wanneer je een superskipas neemt voor heel het gebied Zillertal ± 500 kilometer sneeuwpret.

Km loipe

15 kilometer loipe.

Snowboardvoorzieningen

Fügen staat niet erg bekend als snowboardparadijs. Wel biedt Hochfügen vele offpiste mogelijkheden, waar snowboarders, als er weer een lekkere laag is gevallen, gretig gebruik van maken.

Seizoeninfo

Omdat Fügen makkelijk te bereiken, kan het er vooral in het weekend druk worden met dagjes mensen.

Sneeuwzekerheid

Fügen en Hochfügen zijn zeer sneeuwzeker.

Uitgaanstips

Vooral Fügen staat bekend om z’n gezellige apres-ski en andere uitgaansmogelijkheden. Gernknödels en andere typische Oostenrijkse delicatessen worden hier rijkelijk geserveerd. Daarnaast heeft Fügen een aantal goede restaurants. Op het hoogste puntje van het skigebied staat de sneeuwbar ‘Onkeljoch’. Hier kan je onder het genot van een drankje meedijnen op de discosound. In Fügen zijn ook een aantal goede discotheken te vinden.

Wintersport

Er is een zeer goede skischool met enthousiaste leraren. Het gebied heeft voor hele extreme wintersporters niet heel erg veel te bieden. De meeste pistes zijn makkelijk tot gemiddeld. Vooral families zullen in de skigebied hun hart op kunnen halen.

Recreatie & diversen

In de winter kan je met je geliefde een mooie tocht maken op een kar die voorgetrokken wordt door een paard. Geen zin in romantiek dan kan je elkaar altijd nog in de haren vliegen op de ijsbaan. Voor hele rustige dagen ga je gewoon een potje curling spelen.