Zillertal/Maurach am Achensee

Achensee als langlauf paradijs! Achensee staat niet zozeer bekend om het karakter van de dorpen die om dit meer heen liggen, maar meer om de prachtige natuur waar dit in verscholen ligt en de vele langlaufmogelijkheden die daar onder andere mee gepaard gaan. Maurach is een klein, idyllisch dorp waar vooral veel families hun vakantie doorbrengen.
Op zo’n 1000 meter hoogte liggen de vele loipes, die samen zo’n 180 km bestrijken. Daarnaast geeft het gebied natuurlijk toegang tot de skigebieden van Zillertal. De gebieden Achenkirch (waar je met de gratis skibus kan komen) en Maurach bieden samen 30 kilometer aan pistes met 13 liftjes tussen 900 en 1.850 meter. Voor wie absolute uitdaging wil liggen de skipistes van de rest van het Zillertal niet ver weg. Zo bereik je met de gratis skibus gemakkelijk Fügen (18 km), Kaltenbach/Hochzillertal (24 km) en Zell am Ziller/Zillertal Arena/Gerlos (30 km).

Natuur

Het gebied rond Achensee is het grootst beschermde natuurgebied van Europa.

Outdoor

Waar in de winter goed gelanglaufd kan worden, daar biedt de natuur van Achensee in de zomer vele mooie wandelroutes. Verder kan je rond Achensee zeilen, surfen, mountainbiken, klimmen en abseilen, canyoningen, raften en nog veel meer. Achensee is daarnaast erg goed ingesteld op kinderen, waarvoor er dan ook genoeg mogelijkheden zijn om met de hele familie een mooie vakantie te hebben.