Algarve

In het uiterste zuiden van Portugal ligt de Algarve. Dit gebied is lang in handen geweest van de Moren. Het klimaat is er aangenaam.

Historische plek

De moren hebben duidelijke sporen nagelaten. tot de 15e eeuw was de Algarve in handen van de Arabieren. Het kasteel in Silvesen de witgepleisterde huisjes met dakterrassen zijn voorbeelden van deze stijl.

Strand

De Algarve heeft maar liefst 200 kilometer strand. Vaak liggen de zandstranden in baaien en sommige zijn alleen bereikbaar via in de rotsen uitgehouwen trappen. Mocht je geen zin hebben in een afdaling of klim, kies dan een van de strandan langs een vlakker stuk land.

Natuur

In het achterland liggen veel pitoreske dorpjes met witte huisjes, een kerkje en een dorpspleintje waar het leven van de dorpsbewoners zich afspeelt. Deze dorpjes liggen verscholen tussen groene heuvels. Het hoogste punt van de Algarve is de Serra de Monchique bij Foia. Het uitzicht vanaf dit 900 meter hoge punt is natuurlijk weids en mooi.

Seizoeninfo

’s Zomers is het er niet te heet, door een lekker zeebriesje.

Gem. temperatuur zomer

24 graden, juli en augustus 30 graden.

Gem. temperatuur winter

14 graden

Uitgaanstips

De Algarve heeft veel kleine vissersplaatjes met nauwe en steile straatjes, kleine restaurantjes, barretjes en terrasjes. Voor de echte stappers zijn discotheken en barren in Albufeira, Quarteira, Praia da Rocha en Lagos.

Watersport

Overal langs de kust van de Algarve vind je mogelijkheden om aan watersport te doen. Windsurfen, waterskien waterfietsen, boottochten

Recreatie & diversen

Paardrijden, een tennis- of squashballetje slaan, ook voor mensen die dit graag doen heeft de Algarve van alles te bieden. Er zijn ook golfterreinen.