Benidorm

Benidorm is de grootste badplaats aan de ‘Costa Blanca’, letterlijk ‘witte kust’, genoemd naar de schitterende witte zandstranden. Benidorm ligt tussen Valencia en Murcia, en is vooral zo populair door het ongelooflijk klimaat met vele uren zon, zowel ’s zomers als ’s winters. Met kerstmis kan de temperatuur nog gemakkelijk oplopen tot boven de 20 graden.

De Costa Blanca kent vele bezienswaardigheden en culturele excursies. Trek je het binnenland in dan tref je een schitterend berglandschap aan met een onvervalste Spaanse cultuur. Een jeepsafari in dit gebied is zeker de moeite waard.

Strand

Benidorm heeft twee van de hoogst aangeschreven stranden van Europa. Ze hebben in 1997 een onderscheiding gekregen voor het schone water en zand. In totaal is er meer dan vier kilometer strand, dus voor iedereen is er een plekje. Op alle stranden zijn zonnestoelen en parasols te huur.

Uitgaanstips

Natuurlijk zijn er ook in Benidorm een aantal Nederlandse cafés. De leukste is toch wel De Lantaren. Wil je liever niet teveel landgenoten tegenkomen dan moet je ook eens The Scottman Pub bekijken. Dit zijn maar twee lokaties, leuk om mee te beginnen. De rest volgt vanzelf als je wordt meegezogen in het plaatselijk feestgedruis. Vraag ook eens aan je eventuele reisleider of hij niet nog wat goeie tips hebben.

Uitgaansprijzen

Drank in discotheken is erg duur.

Communicatie info

Er is in Benidorm een Nederlands consulaat. Ze zijn telefonisch bereikbaar op nummer 00-34-6-5857012.

Telefoonnummer VVV

00-34-6-5850268