Costa Brava

De Costa Brava (letterlijk ‘woeste kust’) is populair vanwege zijn leuke vissersdorpjes, steile rotsen, mooie stranden, bijzondere onderwaterlandschappen, kristalhelder zeewater en natuurlijk de zon. Het is een onregelmatige kust met grote hoogteverschillen, als gevolg van een serie bergketens die steil in de zee aflopen.

De twintigste eeuwse kunstenaars Salvador Dali en Picasso waren betoverd door dit bijzonder stukje Spanje. Zij raakten geïnspireerd door de stralende hemel, de oude vissershavens, de gastvrijheid van de mensen en mischien wel het belangrijkste de uitstekende gastronomie.

Strand

De stranden van de Costa Brava worden goed onderhouden en behoren tot de schoonste van Europa. De meeste stranden langs de Costa Brava zijn zandstranden, maar her en der tref je ook een kiezelstrand aan.

Natuur

De Costa Brava heeft een mooie en diverse natuur, maar vooral de onderwaterwereld staat hoog aangeschreven. Trek ook eens het ruige binnenland in en ontdek waar Salvador Dali zijn inspiratie vandaan haalde.

Winterseizoen

Van december tot maart.

Zomerseizoen

Van juni tot september.

Hoogseizoen

Juni t/m augustus

Gem. temperatuur zomer

24 graden.

Gem. temperatuur winter

11 graden.

Uitgaanstips

De Catalaanse keuken is dezelfde als het landschap, heel divers. De keuken is gebaseerd op een mix van land en zee, van zoet en zout. Natuurlijk wordt elk gerecht afgemaakt met de nodige hoeveelheid knoflook. Niet echt iets om je zorgen over te maken, want iedereen eet het.

Toch zijn er wel verschillen. Wat meer inlands voert gevogelte en varken de boventoon, terwijl aan de kust meer de nadruk ligt op datgene wat uit de zee komt, vis. Natuurlijk wordt alles gebakken in de olijf-olie.

Wintersport

’s Winters kun je naar de dichtbij gelegen Pyreneeën rijden (ongeveer 200 kilometer), om te skiën of snowboarden.

Watersport

De Costa Brava biedt de liefhebbers van watersporten genoeg interessante faciliteiten. Het watersporten kan zowel aan de 200 km lange kust worden beoefend als op de landinwaarts gelegen natuur- en stuwmeren, zoals het meer van Banyoles. Ook worden aan de Costa Brava op grote schaal onderwatersporten beoefend. Vooral de eilanden tegenover Estartit zijn daar zeer geschikt voor. Er zijn veel duikcentra te vinden langs de gehele kust waar je ook terecht kunt als je nog geen duikbrevet hebt.

Outdoor

Er zijn genoeg mogelijkheden om outdoor aan de slag te gaan. Wat dacht je van hanggliden, parachutespringen of bungeejumpen. Sta je liever wat dichter bij de grond dan kun je natuurlijk ook een mountainbike huren. Hou er dan wel rekening mee dat je flink moet klimmen, dus een beetje conditie kan geen kwaad. Speel je liever op safe dan zijn er ook nog wel enkele golfbanen te vinden. Maar mischien wel de leukste manier om er actief uit te gaan is een paard te huren en de binnenlanden in te trekken. Zet een cowboyhoed op en je voelt je in een no time John Wayne.

Trendsport

Als je inline- of rollerskates hebt neem ze dan zeker mee. De meeste boulevards zijn geasfalteerd en een aantal badplaatsen zoals Blanes en Loret hebben zelfs half pipes staan. Barcelona, goed bereikbaar per trein, is zelfs een skateparadijs.

Telefoonnummer VVV

972208401