Salou

Salou is al jaren lang is een verzamelplek voor mensen uit alle windstreken, waardoor het plaatsje een mondain karakter heeft gegeven. Het is jong, actief, onstuimig en aantrekkelijk. Tegelijkertijd oefent de Middellandse Zee er zijn rustgevende invloed op uit. Als bezoeker voel je al spoedig de dubbele persoonlijkheid van Salou: wild én ontspannend. Het volgende reisverslag is er over Salou bij opvakantie.nl te vinden:

Mijn vakantie in Salou

Historische plek

Gedurende de zomermaanden worden elke zaterdagmiddag ‘sardanas’ georganiseerd, aan het eind van de pier op de Passeig de Jaume l. Bij het feestvieren ontbreken nooit de ‘colles de gegants’ (groepen van reuzenpoppen), ‘colles de diables’ (groepen die duivels voorstellen) en ‘castells’ (mensenkastelen). Tegelijkertijd klinkt de karakteristieke ‘gralla’ muziek. In de pauze drinken de deelnemers traditiegetrouw ‘rom cremat’ (gebrande rum).

Uitgaanstips

De fanatieke stappers concentreren zich in de pubs en discotheken. Enkele topppers zijn Croc’s Disco, Papyllon en Snoopy’s. Een rustigere sfeer heerst op terrasjes en in lunchrooms of ijssalons.

Recreatie & diversen

Op het ‘Playa de Levante’ en het ‘Playa de Poniente’ (naast de Club Nautico) kun je gratis gebruik maken van uitrustingen voor volleybal, tafeltennis of strandvoetbal. Er zijn gediplomeerde sportleraren aanwezig. Je kunt gebruikmaken van deze service van half juni tot half september.