Bodrum

Op het eerste gezicht zal Bodrum je een beetje doen denken aan een Franse badplaats zoals Saint-Tropez. Het is een hele mooie baai met witte huizen die de stad een beetje een Afrikaans aanzicht geven. Modeboetieks en souvenirverkopers lopen figuurlijk je deur plat en luxe jachten liggen in de haven te pronken. In het hoogseizoen lopen er heel veel Engelsen rond. Een fotootje van het uitzicht over de baai mag je ook niet vergeten te maken.

Historische plek

Bodrum is het vroegere Halikarnassos, waar de geschiedkundige Herodotus vandaan komt.
Mausolos (we bevinden ons even in de periode tussen 376 en 353 V.C.) maakte van Halikarnassos een van de grootste havens van het Middellandse Zeegebied. Toen hij overleed, hebben ze een graf gebouwd dat één van de zeven wereldwonderen werd: het mausoleum. Het is later verwoest door aardbevingen.

De Romeinen hebben hier ook nog even gezeten, maar nadat zij weer vertrokken is het in een diepe slaap gezakt. De kruisvaarders in het begin van de 13de eeuw hebben het hier weer een beetje wakker geschud en begonnen maar meteen een nederzetting te bouwen. Die 13de-eeuwse actie kun je vandaag de dag nog steeds gaan bekijken, want het heeft geresulteerd in de burcht van de Heilige Petrus.

Hoogseizoen

Mei tot en met augustus.

Gem. temperatuur zomer

Rond de 33 graden.

Gem. temperatuur winter

13 graden.

Uitgaanstips

Je kunt veel restaurantjes langs de haven vinden. Verder zijn er genoeg discotheken, zodat het nachtleven van Bodrum bekend staat als bruisend.

Uitgaansprijzen

Goed opletten, want soms betaal je aardig wat.

Watersport

Als je wilt duiken zit je goed, want verscheidene boten bieden dagexcursies aan. Meestal heb je dan een complete uitrusting, een duikje of twee en een picknick. Vergeet niet je duikbrevet mee te nemen!

Recreatie & diversen

De bonte markt op dinsdag en vrijdag is altijd leuk om even een sfeerimpressie op te doen.
Je kunt je ook Turks laten masseren (een beetje stevig) maar na afloop zalje tot de conclusie komen dat het de moeite waard was.
Boottochtjes kun je naar bijvoorbeeld Knidos, Kos of Karaada maken. De aanlegsteigers zijn vaak overvol, onderhandel over de prijs.