Kusadasi

Het ‘vogeleiland’ zoals het eiland Kusadasi genoemd wordt, is geen broedplaats voor vogels, maar voor toeristen. De stad is bekend om haar stranden en de toeristische sector is de belangrijkste broodwinnig voor de stad. Dit is duidelijk te merken aan de grote hoeveelheid hotels en pensions. De grootste groep toeristen wordt gevormd door Engelsen, Duitsers en Fransen. En vergeet niet de grote aantallen Ieren die er te vinden zijn. Kom je voor een vakantie waarin feest de voornaamste bezigheid is, dan moet je hier zijn. Toch kun je je ook terugtrekken en genieten van locale tradities. Buiten de dorpjes is er weinig autoverkeer en volop rust te vinden.

Historische plek

Aan het einde van de pier ligt een schiereiland waarop in de 14de eeuw een burcht werd gebouwd. Alleen de wallen en de binnentuinen zijn overgebleven maar het is zeker een bezoekje waard.

Andere excursies:

– Efeze, op nog geen half uur afstand van Kusadasi. Dit doet niet onder ten opzichte van Knossos op Kreta!

– Iets meer in het binenland ligt Pamukkale. Efeze en Pamukkale behoren beide tot de 7 wereldwonderen.

– Breng een bezoekje aan de markt van Söke. Dit is het hart van de katoenindustrie van Turkije en is iedere woensdag te bezoeken.

Strand

Kadinlar is het dichtsbijzijnde strand, op 3 kilometer van Kusadasi. Dit strand is niet echt een aanrader omdat delen tamelijk vies zijn. De stranden bij de appartementen en hotels zijn prima!

Daarnaast rijden er genoeg dolmusjes die naar diverse stranden gaan voor een kleine vergoeding.

Uitgaanstips

Het nachtleven mag bruisend heten en dan vooral op zaterdagavonden. De drukste wijk ligt rondom Barlar Sogaki. De Kebarestaurants zijn erg laat open en het aantal bars die tegelijkertijd ook nachtclub spelen, zijn niet te tellen.

Recreatie & diversen

Op vrijdag is er een markt in het centrum, met een aaneenschakeling van eetkraampjes. Het eten dat je hier kunt kopen is van een hele goede kwaliteit en ook een hele goede plaats om heen te gaan als je de toeristenstroom erg zat bent geworden.

Een Turks bad bezoeken is een aanrader!

Ze zijn schoon, ze hebben massageruimten, sauna, je kunt er heerlijk ontspannen en een kopje verse muntthee maakt het helemaal geweldig.