Marmaris

Aan de zuidwestkust van Turkije, zo’n beetje ter hoogte van het Griekse eiland Rhodos, ligt Marmaris. Het is een grote badplaats aan een ruime baai met een grote jachthaven waar je struikelt over zeiljachten. Naast de jachthaven liggen restanten van een oud fort en oude huisjes. Langs de boulevard vind je veel winkels, terrasjes, bars en natuurlijk restaurants.
Het centrum van Marmaris is klein en bestaat uit een wirwar van kleine smalle (en daarom autovrije) straatjes.

Strand

Marmaris-strand is voorzien van allerlei faciliteiten om het de strandganger naar de zin te maken. Het zand is zwart, met hier en daar grind aan de waterlijn. De zeebodem is bedekt met kiezels.
Je kunt ter plekke ligbedden en parasols huren, verder zijn er douches, kleedhokjes en barretjes te vinden op het strand.

Natuur

De omgeving bestaat uit dichtbeboste heuvels en bergen met in de lagere delen verspreide bebouwing met akkertjes en kleinschalige land- en tuinbouw.
De kustlijn is grillig met schiereilandjes, baaien en eilanden.

Hoogseizoen

Vanaf april tot en met oktober.

Uitgaanstips

Honderden bars en terrassen zorgen voor een gezellig nachtleven. Regelmatig worden er Turkse avonden georganiseerd met live-muziek en buikdanseressen. Verder worden er in het plaatselijke amfitheater toneelstukken en concerten uitgevoerd.

Watersport

Langs de stranden kun je surf-, waterfiets-, kano- of duikmaterialen huren. Verder worden er verschillende soorten cursussen gegeven.

Communicatie info

Post- en telefoonkantoor liggen in het centrum en zijn geopend tussen 8.30 en 18.00, soms zelfs langer. De geldautomaten zijn er wel, maar werken niet altijd.