Özdere

Aan de westkust van Turkije, ten noorden van Kusadasi ligt Özdere. Deze plaats bestaat eigenlijk uit twee delen; een 8 1/2 kilometer lange kuststrook en het verder landinwaarts gelegen dorpje. Özdere heeft veel kleine smalle steegjes, eenvoudige woninkjes met een dorpsplein en moskee. Ook heeft het niet erg veel inwoners. Aan de rand van het dorp zijn vakantiedorpen voor de toeristen gebouwd.

Strand

De stranden bestaan voornamelijk uit kiezelstranden, soms vermengd met zand. Niet heel erg mooi, maar sommige hotels hebben privéstranden waar ze de boel met zand opgespoten hebben.

Natuur

De omgeving van deze plaats bestaat uit grillige baaitjes, schiereilandjes met daarachter steil oprijzende beboste heuvels. In het noorden is een vlakke kuststrook waar je wijn- en boomgaarden kunt tegenkomen.

Seizoeninfo

In de wintermaanden wordt het hier niet kouder dan een graadje of 13, terwijl de zomertijd ronduit heet te noemen zijn met temperaturen van rond de 33 graden.

Winterseizoen

November tot en met april.

Zomerseizoen

Juni tot en met september.

Hoogseizoen

Mei tot en met september.

Gem. temperatuur zomer

33 graden.

Gem. temperatuur winter

13 graden.

Uitgaanstips

Je hebt ’s avonds genoeg te doen, dus je kunt je tot doel stellen in de vakantie alle 50 restaurants, bars, café’s, openluchtdiscotheken en theehuizen af te lopen.

Watersport

Je hebt hier genoeg gelegenheid om te duiken, windsurfen, wat te snorkelen of te zeilen.