Palandöken

Gelegen in het oosten van Turkije, op slechts 20 minuten rijden van de luchthaven ligt het skigebied Palandöken. Met een hoogte verschil van 1.000 meter en liftaansluitingen verspreid over het hele gebied, biedt Palandöken genoeg mogelijkheden voor skiërs van alle niveaus, maar ook snowboarders kunnen hier hun hart ophalen. Naast de uitstekende geprepareerde hellingen vind je hier ongeprepareerde off-piste afdalingen, waar je in de verse poedersneeuw je eigen spoor kunt trekken.
Wanneer je in Palandöken verblijft, is een bezoek aan de stad Erzurum iets wat je niet mag overslaan. Op straat kijk je je ogen uit, hier wordt van alles wat verkocht; fruit, lederwaren, sieraden, noten. Kinderen proberen souvenirs aan je te verkopen, schoenpoetsers maken je schoenen voor een habbekrats weer als nieuw.

Aan het straatbeeld kun je zien dat de mensen in deze stad nog erg godsdienstig zijn. De meeste vrouwen op straat dragen een hoofddoek en zijn overwegend in het zwart gekleed.
En niet kijk jij je ogen uit, ook de inwoners van Erzurum doen dit. Toeristen zijn hier nog een bezienswaardigheid: slechts een handjevol toeristen (mn. Russen) brengen een bezoek aan deze stad

Hoogte gebied

2.100 tot 3.200 meter.

Aantal liften

1 babylift
4 stoeltjesliften
1 sleeplift
1 cabinelift

Km piste

10 kilometer blauwe pistes
15 kilometer rode pistes
5 kilometer zwarte pistes
Daarnaast vind je ook nog eens 30 kilometer ongeprepareerde piste.