Taurus gebergte

Het Taurus gebergte ligt in het zuiden van Turkije, ten westen van de Eufraat. Het is het meest westelijk gelegen deel van de Himalay Gordel, die door heel Azië loopt. Als je vanaf de zee naar het Taurus gebergte kijkt zie je een mooie lijn van steile rotspieken. Sommige bergtoppen komen boven de 3.000 meter en hebben dan ook eeuwige sneeuw. ’s Winters ligt er een dikke laag sneeuw over het hele gebied. In het voorjaar zwellen de rustige bergstroompjes aan to

Hoogte gebied

3.916 meter.

Seizoeninfo

De beste tijd om in dit gebied te klimmen of wandelen ligt tussen juni en juli. Voor geoefende kajakkers en rafters is de lente de beste tijd om de rivieren af te zakken. De mindere goden kunnen zich beter pas vanaf mei op de rivieren wagen.

Outdoor

Het Taurus gebergte is een prachtige plek voor wildwater-avonturen, maar dat is niet alles. Ook voor wandelaars die trektochten willen maken is dit een zeer geschikt gebied. De hoge pieken lenen zich uitstekend voor echte klimmers. Als je meer van mountainbiken houdt dan kun je hier ook prima terecht.