Uludag

Uludag is het mondaine skigebied ten zuiden van Istanbul, gelegen in het gelijknamige beschermde park. Uludag is een skigebied waar ook de bovenlaag van het Turkse bevolking graag verblijft. Met name in het weekend en in de schoolvakanties is het hier een kwestie van ‘zien en gezien worden’. Of je wel of niet kunt skiën of snowboarden, maak dan niet eens uit.

Uludag betekent in het Nederlands ‘grote berg’. Aan de voet van deze berg ligt één van de grootste Turkse steden: Bursa. Bursa wordt ook wel eens ‘groene stad’ genoemd en biedt een scala aan bezienswaardigheden, die zeker de moeite waard zijn.

Het gebied is geschikt voor de beginnende en de licht gevorderde wintersporter. Maar ook iemand die niet elke dag op jacht is naar een nieuwe afdaling kan hier een fantastische vakantie beleven.Het skigebied van Uludag is erg overzichtelijk. De meeste pistes komen uit bij het hotel, waardoor het voor gezinnen met kinderen een uitstekende plaats is om de vakantie te vieren.

Hoogte gebied

2.543 meter.

Aantal liften

Het gebied heeft 13 skiliften die tot een hoogte van 2.543 meter gaan.

Km piste

15 kilometer blauwe pistes

12 kilometer rode pistes

3 kilometer zwarte pistes

Daarnaast vind je ook nog 30 kilometer aan ongeprepareerde pistes.

Uitgaanstips

Aprés ski speelt zich voornamelijk af op de verschillende terrassen op de pistes. Hier kun je ook ’s avonds terecht als je gezellig iets wil gaan drinken. Maar ook in de discotheken wacht je een gastvrij onthaal.