Champéry

Champéry ligt diep in de Zwitserse Alpen, aan de voet van Dents-du-Midi. Samen met 13 andere plaatsen vormt deze één van de grootste skigebieden van de wereld: Portes du Soleil. Champéry zal je daarentegen niet snel terug vinden in skigidsen, want het is één van de best bewaarde geheimen van Portes du Soleil.
Champéry is een dorp dat de charme heeft van een kerstkaart met toch de moderne gemakken. De meeste oude gebouwen sieren het dorp nog steeds.

Hoogte gebied

1.050 tot 2.277 meter.

Aantal liften

In het totaal telt Champéry 36 liften, waarvan 20 sleepjes- en 16 stoeltjesliften. Het gehele gebied van Portes du Soleil telt 290 liften.
Vanaf Champéry kan je met een kaart voor het grote gebied de volgende plaatsen bereiken: Abondance, Morgins, Champoussin, Châtel, La Chapelle d’Abondance, Les Crosets, Les Gets, Montriond, St Jean d’Aulps en Torgon.

Km piste

Champéry heeft 58 afdalingen. Het hele gebied van Portes du Soleil telt 290 pistes die totaal 650 kilometer bestrijken.

Km loipe

10 km. (Champéry). Het hele gebied heeft 214 km.

Snowboardvoorzieningen

Planachaux (naast Champéry) heeft een halfpipe. Verder heeft het gebied een funpark. Tussen Planachaux en Les Crosets wordt een funpark gebouwd die voorziet in de wensen van de freestyle snowboarder.

Natuur

De gebieden Champéry, Val d’Illiez, Les Crosets en Champoussin hebben samen een Espace Botanique in tweeën gedeeld: Espace Edelweiss en Espace Gentiane. De plaatselijke VVV organiseert geregeld excursies onder begeleiding van een gekwalificeerde botanist.

In de zomer is het zeker aan te raden om eens een wandeling te maken langs de Vièze.

Winterseizoen

December tot half april.

Uitgaanstips

Champéry heeft 2 discotheken en 8 barretjes.

Wintersport

Voor elke niveau skiër en snowboarder zijn er goede afdalingen te vinden. Het schijnt zelfs zo te zijn dat wanneer er een week geleden sneeuw gevallen is, off-piste liefhebbers nog steeds first-tracks kunnen maken!
Een aantal dagen per week kan er ook ’s avonds geskied worden. Ook is het zeker vermakelijk om eens een sneeuwscooter te huren.

Outdoor

Vooral in de zomer is er genoeg te doen rond Champéry. Er zijn verschillende scholen waar je aan cursussen en excursies kan deelnemen. Zo kan je gaan klimmen, paardrijden (met een overnachting in de vrije natuur), bungeejumpen uit een kabelbaan, paragliden en abseilen. Daarnaast zijn er genoeg mountainbike routes (totaal 380 kilometer.) in de omgeving.

Recreatie & diversen

Er is een golfbaan, een sport centrum en overdekt zwembad.