Crans Montana

Crans en Montana zijn twee dorpen die sinds 1960 bij elkaar horen. Ze liggen ongeveer 160 kilmeter van Genéve en vlak bij de stad Sierre. De plaatsen rusten op een hoogplateau dat zonrijk is en wordt omringd door vele bergpieken. Hierdoor is er een mooi uitzicht waarbij de Matterhorn en Mont Blanc (bij helder weer natuurlijk) goed te zien zijn.

Naast wintersport heeft dit gebied vele andere (outdoor-) activiteiten. Daarnaast is de gehypte trend van ‘het kost wat kost’ die vette afdaling maken hier nog niet erg doorgedrongen. Er hangt een gemoedelijke, maar toch levendige sfeer.

Hoogte gebied

1.500 tot 3.000 meter.

Aantal liften

Het gebied telt 41 liften:

– 25 sleepliften

– 9 stoeltjesliften

– 7 kabelbanen/gondels

Km piste

Vijftig afdalingen zorgen samen voor 160 kilometer piste.

Km loipe

40 kilometer.

Snowboardvoorzieningen

Voor de snowboarders is er een funpark met een aantal obstacles. Daarnaast is er een halfpipe.

Liftpas prijzen

ƒ 317,- voor 6 dagen (met Plaine-Morte Glacier).

Sneeuwzekerheid

Sneeuwkanonnen bestrijken ruim 16 kilometer piste.

Uitgaanstips

In Crans Montana zijn er 7 discotheken, 15 barretjes en 1 bioscoop.

Wintersport

Naast de gewone wintersporten is het mogelijk om ook eens wat anders te doen. Zo kan je sneeuwscooters huren, telemarken of een avond excursie maken met speciale skies of sneeuwschoenen.

In de zomer is het mogelijk om de wintersport in het klein over te doen. Je kan tot 11.45 uur tussen juli en half augustus terecht op de gletscher (Plaine Morte Glacier). Er zijn dan ongeveer 5 liften open.

Outdoor

Het gebied leent zich erg goed voor de basis van klim- of wandeltochten. Wat dacht je eigenlijk van paragliden, luchtballon varen of husky sleetje rijden (natuurlijk gebeurt dit in de winter)?

Recreatie & diversen

Naast alle outdooractiviteiten is hier van alles te beleven in Crans Montana zelf.

Er is bijvoorbeeld een verwarmd buitenbad, er zijn een aatal binnenbaden, schaatsbanen (buiten&binnen), sauna’s, zwembaden, 3 musea, jacuzzi’s, squashbanen (2), tennisbanen (7) en je kan een dag gaan paardrijden.

Waar Crans Montana vooral trots op is, zijn de golfbanen. Hierop wordt elke zomer het kampioenschap Swiss Open gehouden.

Telefoonnummer VVV

+41 2748 50404

Internet site

www.crans-montana.ch

Sneeuwhoogte informatie

+41 2748 50404