Laax-Flims/Alpenarena

Alpenarena (1.020 – 3.018 meter) bestaat uit de dorpjes Ruschein Ladir, Falera, Laax, Laax Murschetg, Flims Waldhaus, Flims Dorf en Fidaz. Het gehele gebied kent moderne liften een grote verscheidenheid aan accomodatie, restaurants en veel sneeuw! Meer dan de helft van de pistes en liften liggen boven 1.800 meter en het seizoen begint al vanaf november en loopt tot midden april. Elk dorpje van de Alpenarena heeft een beetje een eigen stijl, van familiaal en typisch Zwitsers tot toeristischer en High-tech. De bekendste dorpen Laax, Flims en Falera liggen op een zonnig terras, uit de wind in de ‘Canton Grisons’. Het gebied is gemakkelijk te bereiken per auto bus of trein en ligt op ± 1 1/2 uur rijden van Zürich.
De inwoners van Laax zijn trots op hun snowboardverleden. Laax organiseert al vanaf 1987 snowboard evenementen en biedt elk jaar speciale happenings voor snowboarders. Het is dan ook niet zo gek dat dit gebied bekend staat als een echt snowboardresort.

Dit betekent natuurlijk niet dat je hier moet snowboarden, sterker nog: je kunt in Laax bijna elke wintersport beoefenen die er is en ook nog genieten van vele andere recreatieve faciliteiten. Voor langlaufers zijn 41 km. loipes aangelegd die voor een groot deel door prachtige bosachtige natuur gaan. ’s Nachts wordt een loipe verlicht voor de echte die-hards.

Nog een aantal bijzonderheden?
Nachtskiën elke vrijdag, afdalen in het maanlicht (in jan, feb, maart), Internationale wedstrijden (ski en snowboard, gedurende het jaar), onder begeleiding van een gids bijzondere afdalingen maken, ‘Glacier Kiss Open’ (een zeer vreemd afdalingsspectakel), ‘Boarders – Woodstock’ (met kamperen in een wigwam, skateboard wedstrijden en vele concerten).

Hoogte gebied

1.020 tot 3.018 meter

Aantal liften

28 liften, 4 kabine, 7 gondel, 7 stoeltjesliften en 10 sleepliften met een capaciteit van 42.000 personen per uur!

Km piste

220 kilometer (60 blauw, 105 rood en 55 zwart). Hiervan zijn 40 kilometers aangeduid als ‘off piste’ afdalingen die niet geprepareerd worden maar veilig zijn. De langste afdaling is 14 kilometer.

Km loipe

41 kilometer geprepareerde loipes.

Snowboardvoorzieningen

Natuurlijk zit je Laax goed als je in een halfppipe of een funpark wil rijden. De permanente halfpipe/funparks vind je op de Vorab Gletscher (met Boardercross afdaling!) en op de Crap Sogn Gion (naast het café ‘no name’). Snowboarders kunnen verblijven in de ‘Riders Palace’, eenvoudige accommodatie voorzien van alle basics waar je zelfs dan ook een Sony Playstation kunt huren als je wilt. Voor freeriders zijn de 40 kilometer niet geprepareerde pistes, zeker met verse sneeuw ‘as good as it gets’.

Sneeuwzekerheid

Uitstekend!

Uitgaanstips

Wat eten betreft kun je in de verschillende restaurants en cafe’s genieten van traditionele Zwitserse specialiteiten tot Chinese en Italiaanse cuisine. Alleen al in Laax vind je 20 restarants. Flims heeft er 30, Falera 8. I het gastvrije Laax vind je verder een aantal snowboard-gezellige barretjes, zoals de Crap Bar, het internet café ‘www.cellar’ en natuurlijk LaaxVegas!

Recreatie & diversen

Naast skiën en snowboarden kun je in de dorpen van het Alpenarena schaatsen, ijsklimmen, op sneeuwschoenen trekken, zwemmen, trektochten met een hondeslee maken, curling, toertochten kamen, parapenten, varen met een hete lucht ballon, in een helikopter vliegen, paardrijden, fitnessen, tenissen (indoor), squashen, fitnessen, lekker eten, sleeën, wandelen, museum bezoeken en per trein excursies maken in de omgeving.