Morgins

Morgins ligt 140 kilometer van Genéve is en één van de dorpen die hoort bij het gebied van Portes du Soleil. Dit gebied telt maar liefst 13 aan elkaar gekoppelde dorpen. Het ene deel van het gebied strekt zich uit in Frankrijk, het andere wordt omarmd door de Zwitserse Alpen.

Morgins is een oud Zwitsers dorp met een charmante uitstraling. Je kan hier onder andere met een gids veel goede off-piste afdalingen kan maken.

Hoogte gebied

1.350 tot 2.466 meter.

Aantal liften

het skigebied van Morgins heeft 14 sleep- en 3 stoeltjesliften. Het gehele gebied van Portes du Soleil telt 290 liften.

Vanaf Morgins kan je met een kaart voor het grote gebied de volgende plaatsen bereiken: Abondance, Champéry-Planachaux, Champoussin, Châtel, La Chapelle d’Abondance, Les Crosets, Les Gets, Montriond, St Jean d’Aulps en Torgon.

Km piste

Morgins heeft 25 afdalingen. Het hele gebied van Portes du Soleil telt 290 pistes die totaal 650 kilometer bestrijken.

Km loipe

20 km. Het hele gebied heeft 214 km. loipe.

Snowboardvoorzieningen

Het gebied Morgins heeft voor de snowboarders 1 funpark met boardercross. Tevens is er een halfpipe aanwezig. Je kan les nemen bij de snowboardschool en er is een snowboardshop.

Liftpas prijzen

ƒ 321,- voor hele gebied, een week lang.

Winterseizoen

December tot half april.

Uitgaanstips

Morgins telt 11 restaurants (4 restaurants op de berg zelf), 6 barretjes , 1 disco en twee 2 bioscopen.

Wintersport

De verschillende gebieden zijn soms moeilijk te bereiken omdat deze vaak laag liggen. Vooral aan het eind van het seizoen kan dit een probleem worden. In het weekend kan het ook erg druk worden, Morgins heeft hier minder last van dan de bekendere gebieden van Portes du Soleil.

Recreatie & diversen

Naast de avonturen die je in de sneeuw kan beleven, biedt Morgins nog andere mogelijkheden voor vermaak. Er is sportcentrum waar je allerlei sporten kan beoefenen. Daarnaast is er een buitenzwembad dat verwarmd is en een ijsbaan waar je een mooie pirouette kan draaien. In de zomer kun je een paard huren en de omgeving eens op een andere manier bekijken.

Telefoonnummer VVV

+41 2447 72361