Saas Fee

Saas Fee wordt wel gezien als eén van de beste resorts in Europa. In de zomer komen er dan ook veel proskiërs en -snowboarders om te trainen voor het komende seizoen. Heel het jaar door kan er op de gletscher geskied worden. De liften, gondels en de ondergrondse zijn modern en efficient. Saas Fee is niet één van de goedkoopste bestemmingen in Zwitserland. Het dorp is autovrij gemaakt, waardoor er een gezellig sfeer heerst. Het gebied ligt in Wallis en is ongeveer 35 kilometer van de stad Brig verwijderd. Het is via een mooie bergweg te bereiken.

Hoogte gebied

Op 3.550 meter eindigt de hoogste lift.

Aantal liften

Het gebied telt 25 liften:

– 16 sleepliften

– 2 stoeltjesliften

– 7 kabelbaan/ gondel

Je kan ook een pas kopen voor een groter gebied (Saas). Hierin zitten de gebieden Saas Balen, Saas Fee, Saas Almagel en Saas Grund). Deze pas geeft je toegang tot 56 afdalingen, 43 liften en 140 kilometer skiplezier. Zo’n pas kost ƒ411,- voor 6 dagen.

Km piste

Er zijn 36 pistes, die totaal 100 kilmeter bestrijken.

Km loipe

7 kilometer.

Snowboardvoorzieningen

In de zomer en in de winter liggen de twee halfpipes er over het algemeen goed bij. Hierdoor is het vaak wel druk. Veel piperiders trainen hier. Daarnaast is er ook een funpark met allerlei obstacles.

Liftpas prijzen

Duur!! ƒ380,- voor 6 dagen.

Seizoeninfo

Niet alleen in de winter kan de sneeuwliefhebber hier terecht, maar ook in de zomer is er genoeg te beleven. Er is 20 kilometer piste beschikbaar en 4 liften.

Winterseizoen

November tot mei.

Zomerseizoen

Juni tot oktober.

Sneeuwzekerheid

Dertig procent van de afdalingen wordt met sneeuwkanonnen goed skibaar gehouden.

Uitgaanstips

Saas Fee heeft een aantal barretjes en twee nightclubs. Je kan natuurlijk ook een filmpje pakken.

Wintersport

Het is toegestaan om off-piste afdalingen te maken. Bedenk wel dat het gebied geen aansprakelijkheid voor ongevallen buiten de pistes kan nemen. Voor een leuk avontuur kan je natuurlijk ook een sneeuwscooter huren, een skitour maken, sleetje rijden of gaan telemarken. Wat dacht je er trouwens van om achter huskyhonden aan te sleeën?

Outdoor

Er zijn genoeg wandel- en klim mogelijkheden. Zeker een aanrader is de wandeltocht over de gletscher. Daarnaast kan je ook (leren) paragliden. In de winter kan je op bevroren watervallen gaan ijsklimmen.

Recreatie & diversen

Saas Fee heeft een overdekt zwembad, 1 sporthal, een ijsbaan (buiten, 7 tennisbanen, sauna’s, mini-golf, atlethiek banen, bioscoop, een museum en een ijsgrot.

Telefoonnummer VVV

+41 2795 88858

Internet site

www.saas-fee.ch