Lighthouse reef

Voor de kust van Belize ligt een 290 kilometer lang rif, met vele tropische vissen en kleurrijk koraal. Een attractie voor duikers en snorkelaars. De beste manier om deze onderwaterwereld te verkennen is vanaf het eilandje Cayes. Op de talloze sfeervolle eilandjes zorgt een verkoelend zeebriesje voor een comfortabele temperatuur. De twee bekendste eilanden zijn het kleine en relatief goedkope Caye Caulker en het meer ontwikkelde Ambergris Caye.

Historische plek

Als je een keer geen puf hebt om te duiken, kun je overwegen om een excursie te gaan maken. De excursies staan vrijwel allemaal in het teken van het indrukwekkende Maya-verleden van Belize. Diep in de jungle kom je verborgen steden tegen met allerlei oude tempels.

Natuur

Door de kleine bevolking en industrie is veel van het landschap nog onverstoord. Ongeveer tweederde van het land is nog bebost. Waar je ook komt, je ziet altijd grote aantallen vogels rondfladderen. De wilde dieren in de jungle zetten het op een rennen als ze maar enigszins lucht krijgen van mensen. Verwacht dus niet dat je een echte luipaard zult zien. Raak je gefrustreerd als je weinig exotische dieren ontmoet, dan kun je altijd nog naar de dierentuin in Belize gaan.

Seizoeninfo

Het klimaat is subtropisch, dus het is altijd warm. Het vochtigste is het vanzelfsprekend in het regenseizoen, dat loopt van mei tot november. De beste tijd om het land te bezoeken is van december tot maart. In de herfst en zomer komen er wel eens orkanen voor.

Gem. temperatuur zomer

28 graden

Gem. temperatuur winter

22 graden

Outdoor

Er zijn aardig wat grotten die je kunt onderzoeken. Dit avontuur is niet ongevaarlijk, dus zorg dat je altijd met een groepje en een ervaren gids op pad gaat.

Recreatie & diversen

Je kunt in zo’n waterrijke omgeving overal wel iets doen. Veel mensen stappen in een kajak of kano, sommigen gaan vissen. Je kunt ook met een boot op zee vissen of gewoon de kustlijn bewonderen.