Cano Eiland/Drake Bay

Drake Bay ligt op het schiereiland Osa Peninsula. Vanaf deze plaats kun je dagelijkse tochten maken naar Caño Eiland. Dit eiland is een natuurreservaat dat 50 kilometer van de kust in de Grote Oceaan ligt. Voor veel vogels een echt broedheiligdom. Tevens is dit eiland van grote archeologische waarde; het is een historische begraafplaats van de indianen. Het water rond dit eiland biedt genoeg mogelijkheden tot duiken en snorkelen. Je komt er prachtig en opzienbarend onderwaterleven tegen.
Drake Bay heeft tevens een rijk natuurschoon. Er lopen verschillende paden de maagdelijke jungle door, waarbij de verscheidenheid aan exotische vogels je niet kan ontgaan.

Natuur

De kust van Caño Eiland en Osa Peninsula maken beide deel uit van een groot ecosysteem. Er groeien mangrovebomen en er lopen zoet- en zoutwaterrivieren doorheen. Hierdoor is er een rijk waterleven ontstaan.

Watersport

Rond de Caño Eilanden kun je erg goed duiken en snorkelen. In Drake Bay zijn er genoeg adressen waar je dagtochten kunt reserveren. In het gebied van Caño Eiland vind je 15 verschillende soorten koraal. Naast de vele exotische vissen, kun je tevens (als je geluk hebt) een aantal schildpadden, zeeslangen, dolfijnen of walvissen tegenkomen. Tevens zijn er op Drake Bay mogelijkheden om eens te gaan zeekajakken en er kan natuurlijk gesurfd worden.

Outdoor

Je kunt vanaf Drake Bay hele mooie wandelingen maken door de jungle. Brulapen schreeuwen je toe en toekans koekeloeren je aan vanuit de verte. Het is wel handig om laarzen of hoge schoenen te dragen, want je weet nooit wat voor een slang of schorpioen op je pad komt.

Hou je niet zo van wandelen dan kun je de tochten ook per paard maken.

Recreatie & diversen

Wil je een keer nachtvissen of offshore vissen, dan zijn er mogelijkheden om dit eens te proberen.