Cozumel

Cozumel is een geliefd duikgebied met afwisselend duikwater. Je zwemt hier in helder water en naast de riffen kun je ook duiken in de Cenotes. Cenotes zijn kalksteengrotten die in de loop der jaren uit de rotsen zijn gesleten door regenwater en nu helemaal vol met regenwater staan. Het duiken heeft een bizarre sfeer als je zo tussen de druipsteenformaties doorzwemt. Cozumel is een chique westerse toeristenplaats geworden en het nachtleven is een energieke bedoening.

Natuur

Ondanks de prachtige natuur kun je tijdens het duiken in deze wateren toch beter dit in de gaten houden: vooral tussen juni, juli en augustus komen zogenaamde ‘down currents’ voor. Dit zijn stromingen die de diepte ingaan. Ze komen met een zekere regelmaat voor en het is maar beter dat je eruit blijft. Ga niet alleen duiken en laat je goed voorlichten over het gebied waar je duikt.

Seizoeninfo

Het klimaat van Mexico is over het algemeen warm en vochtig. Het regenseizoen strekt zich uit over de maanden juni tot oktober. De lager gelegen kustgebieden hebben meer regenval dan landinwaarts.

Hoogseizoen

Maart, april, mei, juli en augustus.

Watersport

Het Caribische duikwater is uitstekend en het meest bekende rif is Palancar Reef. Buiten het ‘normale’ kleurrijke visgedoe, worden hier regelmatig grote vissen gezien, variërend van roggen tot haaien. Het water is hier geen zwembadwater, want als het hard waait is de zee wild. Stromingen komen veel voor en driftduiken behoort tot het vaste menu. Bovendien liggen de riffen hier vanaf een meter of 24, wat inhoudt dat je duiktijd relatief kort is.

Ga nooit alleen duiken. Er komen vooral tussen juni, juli en augustus zogenaamde ‘down currents’ voor: stromingen die de diepte ingaan.

De wind zorgt ook voor de aanwezigheid van surfers.

Outdoor

Je kunt met verschillende excursies de bergen en vulkanen verkennen, zoals Popocatépetl, Iztaccíhuatl, Pico de Orizaba, Nevado de Toluca en La Malinche.

Recreatie & diversen

Sportvissen is hier naast duiken een populaire bezigheid. Je stapt in een bootje, vaart de zee op en werpt een hengeltje uit. Zo simpel als wat.

Openbare telefoon

Overal te vinden