Info over Verenigde Staten

‘Amerikaanse toestanden’ kunnen erg leuk zijn. De Verenigde Staten vormen immers een overweldigend geheel van hypermoderne miljoenensteden, grappige dorpjes, diepe valleien, besneeuwde bergen, lange stranden en eindeloze natuurparken. Kortom, het land van de onbegrensde mogelijkheden.

Amerika telt vijftig staten, beslaat een groot deel van het continent Noord-Amerika en grenst aan Canada, Mexico, de Noordelijke IJszee, de Atlantische én de Grote Oceaan, de Golf van Mexico en het Caribisch gebied. De staat Alaska, in het noordwesten van het continent, wordt gescheiden van de rest van de VS door Canada. En ten slotte ligt Hawaii in het midden van de Grote Oceaan.

Met een oppervlakte van ruim 9,3 miljoen km2, ruim 270 miljoen inwoners, een stabiele democratie en een ijzersterke economie zijn de VS één van de grootste én machtigste landen ter wereld. ‘De Nieuwe Wereld’ Amerika heeft nog altijd sterke banden met ‘de Oude Wereld’ Europa, wat onder andere blijkt uit hun militaire alliantie in de NAVO. De laatste jaren worden daarnaast ook de relaties met de opkomende Aziatische landen geïntensiveerd.

Enkele Amerikaanse highlights zijn het Empire State Building en het vrijheidsbeeld in New York, de Golden Gate Bridge en China Town in San Francisco, de Everglades in Florida, de Grand Canyon in Arizona en het Yosemite National Park en Death Valley in Californië.

Hoofdstad

Washington D.C.

Oppervlakte

9.372.614 km2

Hoogste punt

4418 m. (Mount Whitney, Californië).

Laagste punt

-86 m. (Death Valley).

Aantal inwoners

270.311.758

Autoletter

USA

Voertaal

Engels

Talen die ook gesproken worden

Spaans, Duits, Frans, Italiaans, Chinees, Tagalog.

Elektriciteit

110 V. en 220 V.

Tijdverschil

6 tot 9 uur vroeger (4 tijdzones).

Populaire reisaanbieders Verenigde Staten

Reisverhalen over Verenigde Staten

5x De ultieme roadtrip door de VS

5x De ultieme roadtrip door de VS

Geplaatst op 26 oktober, 2021 door Redactie

De Verenigde Staten staan met stip op nummer 1 als roadtrip land. Of je nu met een camper, auto met airconditioning of busje gaat, in de VS is niets vreemd. Het kan een behoorlijke uitdaging zijn om te kiezen welk stuk van dit enorme land je gaat verkennen. Kom je vooral voor natuur, muziek, showbizz […]

USA West reisverhaal met Martin Terpstra

USA West reisverhaal met Martin Terpstra

Geplaatst op 28 juni, 2021 door Travelsource

Introduction     The Route    Tour Highlights    Detailed Information   Introduction I booked this trip with Trek America where they call it Westerner 3. It is a 21 day trip through the Western part of the U.S.A. consisting of a group of people of mixed nationalities. For transport […]

Omliggende landen

Laatste blogartikelen