Florida

Florida, ‘The Sunshine State’, is een paradijsje op een 850 kilometer lang schiereiland. De staat wordt omsloten door de warme golfstroom van de Golf van Mexico en de Atlantische oceaan.

Florida is erg geliefd vanwege het heerlijke klimaat: de gemiddelde temperatuur in het zuiden van Florida is zo rond de 27 graden. In de winter zakt het kwik niet onder de 18 graden!

Miami is de grootste en meest bekende stad in deze regio. Deze plek heeft beroemde stranden en staat naast het strandleven bekend om de uitgaanswijk South Beach en het Art Deco District, waar je zowel allerlei bars kunt bezoeken als winkelen in Bal Harbour of lekker uit eten kunt gaan op Ocean Drive. Verder heeft Miami een haven die voor veel cruiseschepen het vertrekpunt zijn voor allerlei cruisevakanties door het Caribisch gebied.

Voor kinderen is het leuk een bezoek te brengen aan de dierentuin of het Miami Seaaquarium met allerlei shows met dolfijnen en zeehonden.

Orlando en de omgeving is de laatste tijd uitgegroeid tot het episch centrum van het familieamusement. Elk jaar komen er meer hotels en attractieparken bij die onafgebroken gezinnen aan blijven trekken. Hier is 24 uur per dag wel iets te beleven! Hier ligt ook Disney World met het Magic Kingdom, Typhoon Lagoon, Blizzard Beach en River Country. Uitgaan kun je op Pleasure Island waar elke dag rond middernacht de nieuwe dag feestelijk met vuurwerk wordt ingeluid.

Gelukkig biedt Orlando meer dan Disney World alleen: breng ook eens een bezoek aan Seaworld met dolfijnenshows en andere zeedieren of neem eens een kijkje achter de schermen door een bezoek aan Universal Studio’s.

Winkelen kun je in de Florida Mall of de Beltz Factory Outlet vlakbij de luchthaven, terwijl je voor gezellige café’s en restaurants bij TuTu Tango moet zijn.

Strand

Fort Myers is een gezellige badplaats aan de Golf van Mexico en heeft hele mooie witte stranden waar kinderen zich heerlijk kunnen vermaken. Het strand is breed en loopt geleidelijk af in de zee, dus is het ook veilig voor kinderen.

Daytona Beach is een van de oudste badplaatsen van Florida en heeft lange brede zandstanden. Verder is het bekend vanwege feestende studenten en motorraces, de Daytona Bike Week en het Biketoberfest.

Natuur

Je vindt hier prachtige stranden en indrukwekkende natuurgebieden.

Florida Keys liggen ten zuiden van Miami en vormen een verhaal apart. Het is net een kralenketting van allerlei eilandjes die in tropisch groenblauw water ligt. Al deze eilanden verschillend onderling; sommigen hebben prachtige stranden waar je heerlijk in de zon kunt bruin bakken of snorkelen, terwijl anderen weer veel bedrijviger zijn met verschillende jachthavens en watersportmogelijkheden.

De Foridianen zelf beschouwen een reisjes naar hun Keys als ’n exotisch uitstapje. Da’s niet helemaal raar want de Keys vormen een ketting van tropische eilandjes die door 42 bruggen met het vasteland worden verbonden. Elk eilandje heeft een eigen karakter. De uitspringer is Key West. Dit markante eiland heeft tal van exentrieke bewoners gehuisvest, variërend van Spaanse veroveraars, piraten en schatzoekers tot en met Europese adel en presidenten.

Iets ten noorden van Ford Myers liggen Sanibel en Captiva Island. Deze eilandjes zijn verscholen paradijsjes en zijn te bereiken via een tolbrug.

Hoogseizoen

November tot en met mei.