Nevada/ Las Vegas

Nevada, ’the Silver State’ is door de aanwezigheid van Las Vegas vooral bekend als gokparadijs. Toch heeft Nevada veel meer te bieden dan alleen maar gokpaleizen en casinobuffetten. Denk eens aan de verlaten snelwegen die door de woestijn lopen. Grote kans dat je er urenlang geen verkeer tegenkomt! Daarnaast is de Hooverdam, de stuwdam in de Colorado River, beslist een bezoekje waard.
Wie zin heeft in wat meer avontuur kan in diezelfde rivier gaan raften. En wat dacht je van een vlucht over de Grand Canyon?!
Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in een van de prachtige parken die de staat rijk is. En als je er ’s avonds maar lang genoeg naar de hemel staart zie je misschien zelfs wel een UFO!
Maar de meeste mensen bezoeken de staat Nevada toch vooral om één reden: Las Vegas, ‘dazzling city’, de stad die nooit slaapt. Felle neonlichten dag en nacht, voortdurend rinkelende gokmachines, het centrum van entertainment. Combineer dit alles met een geweldige show of……….. een heuse huwelijksvoltrekking! Viva Las Vegas!

Natuur

Nevada bestaat merendeels uit woestijn. Hier leeft een groot aantal kleine en grote dieren, waaronder konijnen, eekhoorntjes, slangen, hagedissen, coyotes en paarden. Een groot gedeelte van de natuur in de staat is omgedoopt tot nationaal park, zoals National Park Red Rock Canyon, Toiyabe National Forest, Lake Mead National Recreation Area of Valley of Fire State Park.

Winterseizoen

December tot en met maart.

Zomerseizoen

Juni tot en met september.

Hoogseizoen

In de zomer natuurlijk!

Gem. temperatuur zomer

35 graden

Gem. temperatuur winter

9 graden

Recreatie & diversen

Mocht je inderdaad van plan zijn om te gaan trouwen in Las Vegas, dan is het volgende wel handig om te weten:
Indien je als Nederlands staatsburger wilt trouwen in de Verenigde Staten dien je eerst contact op te nemen met je eigen gemeente in Nederland om te vragen welke papieren vereist zijn om een trouwboekje te verkrijgen bij terugkomt uit de States, zodat je huwelijk ook in Nederland wettelijk erkend is. Je moet in ieder geval vragen naar je geboortebewijs plus wettig stempel (apostille).
In Las Vegas kun je een trouwvergunning krijgen in het ‘county courthouse’

Clark County Courthouse
200 S. Third St.
Las Vegas 89155
tel: 001-702-455-4415

Indien het gemeentehuis in je woonplaats een wettig stempel (apostille) bij het Marriage certificate wenst, dien je ook contact op te nemen met de ‘Secretary of State’ van de staat waar je wilt trouwen. Het adres van de ‘Secretary of State’ van Nevada is:

Capitol Complex
Carson City
Nevada 89710
tel: 001-702-687-5203

Wil je vast een voorproefje van wat je te wachten staat? Kijk dan naar: Live weddings!
of surf naar www.vegas.com/weddings
Als je wilt weten welke beroemdheden jou en je lover zoal zijn voorgegaan, kun je een kijkje nemen bij famous Vegas-weddings