Beqa/Denba

Op 500 meter voor de zuidkust van Viti Levu – oftewel ‘Coral Coast’ – ligt een enorm koraalrif. In dezelfde omgeving ligt Bequa, het Vuureiland, waar je fantastisch kunt duiken. Je kunt duiken bij scheepswrakken, in stromend water, bij de kleurrijke koraalriffen of – voor de ‘durvers’ – in grotten en spelonken. Ondanks dat het eiland maar 10 kilometer van Viti Levu ligt, komen er (buiten duikers) geen andere toeristen. Er liggen acht dorpjes op het eiland, waar nog helemaal in traditionele sfeer geleefd wordt.

Natuur

De lagune van Bequa is erg populair en trekt duikers uit allerlei landen. Ze hebben hier al hee lsnel begrepen dat de natuur haar grootste schat is en zowel aan land als in zee wordt alle mogelijke moeite gedaan om de natuur in stand te houden.

Seizoeninfo

Het cycloonseizoen valt in de ‘natte tijd’, zo ongeveer van december tot april. Net zomin als het in die tijd elke dag regent, zijn er ook niet elk jaar cyclonen. Je moet er eigenlijk een beetje geluk bij hebben. De zichtomstandigheden onder water zijn wisselend en hebben de neiging om beter te zijn in de koele tijd, al kun je er niet echt peil op trekken.

Watersport

Naast duiken kun je ook raften en sportvissen.